Від початку війни України проти росії чимало спортсменів об’єднались навколо допомоги Україні. Втім є і зрадники, які обрали мовчазну поведінку або навіть підтримали терористів.

Найбільш яскравим прикладом є екскапітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук. Під час війни він поїхав працювати у росію в тренерський штаб Зєніта, а з початку повномасштабного вторгнення не засудив окупацію його Батьківщини.

Через це Анатолій потрапив під санкції в Україні. Його позбавили всіх нагород та регалій, а РНБО ввела санкції проти ексфутболіста на десять років, заблокувавши всі його активи.

Втім Тимощук продовжує шукати обхідні шляхи у цивілізований світ. Журналісти ТСН повідомляють, що Анатолій подав документи на отримання громадянство Румунії. Це потрібно зраднику України, щоб обійти санкції.

В разі успіху тренер Зєніта зможе вільно їздити Європою та навіть в’їхати в Україну. Санкції розповсюджуються на громадянина нашої держави Тимощука, тоді як громадянин Румунії не потраплятиме під бан.

Проте журналісти стверджують, що для громадянства Анатолій вдався до підробки документів. Базою для отримання необхідного паспорту начебто була його бабуся. Зрадник апелював тим, що вона народилась у 1929 році в Чернівцях.

На той момент українське місто знаходилось у складі саме Румунії. Але його колишня дружина Надія Навроцька запевняє, що Тимощук не має ніякої бабусі-румунки.

Вона розповіла, що десять років тому вони шукали можливість отримати дозвіл на проживання у Європі. Анатолій тоді шукав родичів у Польщі, але про Румунію і слова не було. І ось тепер у зрадника України “з’явилась” та сама містична бабуся.

При цьому набуття нового паспорта дозволить Президенту позбавити Анатолія українського громадянства. За законом українцям забороняється мати подвійне громадянство.