Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін прокоментував рішення ФІФА дозволити гравцям ще на рік призупиняти контракти з українськими та російськими кулбами.

“Ми вже втратили приблизно 40 млн євро через це рішення ФІФА. І зараз ризикуємо втратити стільки ж. У ФІФА кажуть, що на них тиснула профспілка футболістів, яка вимагала взагалі надати всім легіонерам статус вільних агентів. І ФІФА начебто вже пішла на компроміс своїм рішенням. Але мені здається, що це політичне рішення – ми ж розуміємо, які у ФІФА стосунки з Росією.

І це ще один момент, який мене неймовірно дратує – як можна було ухвалювати однакові рішення щодо нас і російського футболу? Ей, ви там нічого не переплутали? Вони – агресори, а ми – постраждалі! Ви знищуєте нас, а не допомагаєте. Добре, що зараз почались консультації, якісь розмови щодо створення фонду підтримки українського футболу. Це хоч якесь зрушення”, – сказав Палкін у коментарі KDK.

Нагадаємо, у березні 2022 року ФІФА дозволила гравцям і тренерам у односторонньому порядку призупиняти контракти з російськими та українськими клубами. Нещодавно цей пункт продовжили до червня 2024 року. Однією з найбільших жертв виявився Шахтар, який на невизначений термін втратив велику кількість легіонерів, змушений віддавати гроші колишнім клубам, але сам не може перепродати.