Матч 28-го туру української Прем’єр-ліги, в якому Кривбас приймав Металіст, відбувся сьогодні на стадіоні «Гірник» у Кривому Розі та завершився перемогою господарів поля (2:0).

Українська Прем’єр-ліга. 28-й тур.

«Кривбас» – «Металіст» – 2:0

 Соса (42), Капіч (71).

 Луньов (29), Семотюк (51), Шевченко (90+2).

«Кривбас»: Кліщук, Бескоровайний, Понєдєльнік, Стецьков, Дібанго (Опанасенко, 89), Капіч (Карпусь, 89), Хомченовський, Семотюк (Татарков, 65), Соса (Шевченко, 82), Луньов (Кораблін, 89), Дебелко.

«Металіст»: Єрмолов, Порох (Мизюк, 85), Коррал, Ніколишин, Влага, Ралюченко (Багачанський, 85), Демченко, Чідомере (Чайковський, 72), Рязанцев (Картушов, 72), Наумець, Прядун (Коркішко, 72).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

Перший тайм вийшов досить жвавим та активним, особливо з огляду на умови проведення матчу. Краще виглядали господарі, які пішли відпочивати в якості лідера. Вже на старті поєдинку криворіжці змогли створити кілька моментів, проте удар Соса був заблокований, тоді як з пострілом Капіча впорався Єрмолов. “Металіст” рідко залишав межі своєї половини, намагаючись відбиватися від атак суперника. А вони були і були частенько. Старався Луньов, двічі міг забивати Дебелко, але м’яч у ворота йти хотів.

Здавалося, перший тайм так і завершиться без голів, якби не один легіонер “Кривбасу”. Соса за межами чужого штрафного знайшов Хомченовського, той скинув на лівий фланг на Дібанго, який видав навіс на дальню. Соса, який почав цю атаку, сам і виступив у ролі ката – легіонер відірвався від захисника і точно пробив головою. Заслужений гол “Кривбасу” та 1:0 за підсумками першої половини.

Довго здавалося, що другий тайм – банальна формальність, не особливо потрібна господарям та гостям. “Кривбас” довше володів м’ячем, при цьому зі створенням моментів традиційно виникали проблеми. Десь удар траплявся раніше за належне, десь з м’ячем гравці поркалися довше за потрібне. Харків’яни ж виглядали ще гірше, а тому було стійке відчуття, що якщо гол і станеться, то буде забитий у ворота “Металіста”. Чуйка нас не підвела. Понєдєльнік віддав пас на Капіча, який максимально довго пройшов з м’ячем, скориставшись відсутністю опору, після чого завдав точного удару в нижній кут. 2:0. Після цього в існування інтриги не вірив уже ніхто.

Огнєнович відразу випустив на поле трьох нових футболістів, ось тільки особливого ефекту не дало. Так, непогано пробивав Наумець, з ударом якого впорався Кліщук, проте це більше нагадувало передсмертні судоми, ніж конструктив. Харків’яни так і не змогли витиснути хоча б один гол, програвши вже черговий матч цього сезону. А це означає, що шанси на порятунок у харків’ян нині примарно малі, а тому можна потроху розпочинати церемонію прощання. Теперішнього “Металіста”, судячи з усього, вистачило лише на один сезон в УПЛ.