Інтер обіграв Фіорентину у фіналі Кубка Італії. Матч завершився з рахунком 2:1. У міланців дубль оформив Лаутаро Мартінес.

Кубок Італії. Фінал.

«Фіорентина» – «Інтер» – 1:2

 Гонсалес (3) – Мартінес (29, 37)

 Куарта (54), Гонсалес (90) – Бастоні (53)

«Фіорентина»: Терраччано, Додо (Терзич, 82), Міленкович, Куарта (Раньєрі, 70), Бірагі, Бонавентура, Амрабат (Йович, 70), Кастровіллі (Мандрагора, 60), Іконе (Соттіль, 60), Кабрал, Гонсалес

Запас: Черофоліні, Ваннуккі, Венуті, дос Сантос, Дункан, Бьянко, Барак, Куаме, Сапонара, Брекало

«Інтер»: Ханданович, Дарміан, Ачербі, Бастоні (де Врей, 58), Дімарко (Госенс, 68), Думфріс, Барелла, Брозович, Чалханоглу (Гальярдіні, 83), Джеко (Лукаку, 58), Мартінес (Корреа, 83)

Запас: Кордац, Онана, Д’Амброзіо, Шкріньяр, Белланова, Станкович, Аслані, Мхітарян

«Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія).

Вже на третій хвилині “фіалки” шокували Інтер, відкривши рахунок. Бонавентура протягнув м’яч і віддав на Іконе, який прострілив на дальній кут воротарського. Там вже був Ніколас Гонсалес, який пробив повз Хандановіча. 1:0 – провальний старт для фіналіста Ліги чемпіонів.

Інтер відповів моментом Джеко, удар якого заблокували. Ще одна атака Фіорентини була гострішою. Додо перевів з правого флангу в центр, на удар вивели Амрабата, який трохи не влучив. Подобалася команда Вінченцо Італьяно у перші хвилини, повністю контролюючи хід подій на полі Стадіо Олімпіко. За винятком 24-ї хвилини, коли Лаутаро вивів Джеко віч-на-віч із Терраччано. Едін забив чимало голів на Олімпіко у складі Роми, але цей момент змарнував, пробивши вище. Перший реальний провал у захисті “фіалок”.

Дзвіночок у моменті з Джеко команда Італьяно не почула. На 29-й хвилині рахунок став рівним – наступний момент “нерадзуррі” втілився в гол. Лаутаро Мартінес забив 100-й м’яч за Інтер. Брозовіч розкішним пасом урозріз вивів аргентинця на побачення з Терраччано. Міленковіч не витримав лінію, а Лаутаро потужним ударом у дальній кут засвітив на табло 1:1.

А невдовзі Інтер святкував другий гол. На 37-й хвилині Барелла закинув на лінію воротарського, де Лаутаро випередив Міленковіча і в падінні пробив під поперечину. “Нерадзуррі” перевернули гру ще до перерви після невдалого відрізку на старті. Перший тайм завершився перевагою Інтера.

Як і перший тайм, другу половину гри активніше почала Фіорентина. Однак цього разу забити не вдалося. Тиск на ворота Хандановіча був, але найгострішим моментом став неточний удар Бірагі зі штрафного. З гри, окрім володіння, мало що виходило. Інтер впевнено “сушив” гру, хоча й сам в контратаки не ходив (момент із ударом Дімарко і сейвом Терраччано не рахуємо – там був офсайд).

Ближче до кінця гри штурм “фіалок” посилився. Падіння Соттіля у штрафному залишилося без уваги арбітра – Ірраті, який народився саме у Флоренції, пенальті не поставив. З ударом Гонсалеса впорався Хандановіча, а серія стандартів біля воріт Інтера до ударів не призводила. Близьким до успіху був Бірагі, який пробив над поперечину.

В одній із рідкісних атак Інтера Госенс міг все вирішувати. Фіорентину врятував вчасний підкат Додо у межах воротарського. Був момент і у Барелли, який з лінії штрафного зарядив у район другого ярусу стадіону. А на 79-й розкішний шанс не використав Йовіч. Лука прибрав Дарміана, але не зміг пробити Хандановіча! Тут же серб не влучив у дальній кут після класного навісу Додо, а Дарміан врятував після проходу Гонсалеса. Гаряча кінцівка після нуднуватих 30-ти хвилин другого тайму.

Інтер з великими проблемами, але встояв. Команда Сімоне Індзагі захистила звання володаря Кубка Італії, вигравши трофей вдев’яте в історії “нерадзуррі”. Інтер зрівнявся за цим показником із Ромою і виграв другий трофей у сезоні після перемоги в Суперкубку. Фіорентина тепер спробує виграти важливіший фінал – Лігу конференцій. “Нерадзуррі” можуть завершити доволі вдалий сезон перемогою в Лізі чемпіонів.