Еберечі Езе був викликаний до збірної Англії на відбіркові матчі Євро-2024, які відбудуться в червні.

Півзахисник Крістал Пелас Еберечі Езе отримав дебютний виклик до збірної Англії на відбіркові матчі до Євро-2024 з Мальтою та Північною Македонією. Про це інформує ВВС.

Гарет Саутгейт зазначив, що планував включити Езе в заявку збірної Англії на Євро-2020, але в день оголошення складу гравець отримав травму ахілла.

Водночас наставник “трьох левів” не викликав до команди Рахіма Стерлінга. “Він незадоволений своїм фізичним станом, у нього проблеми з підколінним сухожиллям. Він думає, що не виступає на належному рівні”, – сказав тренер.

Заявка Англії на матчі червня:

Воротарі: Сем Джонстон (Крістал Пелас), Джордан Пікфорд (Евертон), Арон Ремсдейл (Арсенал).

Захисники: Трент Александер-Арнольд (Ліверпуль), Льюїс Данк (Брайтон), Марк Геї (Крістал Пелас), Харрі Магуайр (Манчестер Юнайтед), Тайрон Мінгз (Астон Вілла), Люк Шоу (Манчестер Юнайтед), Джон Стоунз (Манчестер Сіті), Кіран Тріпп’єр (Ньюкасл), Кайл Вокер (Манчестер Сіті).

Півзахисники: Джуд Беллінгем (Борусія Дортмунд), Еберечі Езе (Кристал Пелас), Конор Галлахер (Челсі), Джордан Хендерсон (Ліверпуль), Калвін Філіпс (Манчестер Сіті), Деклан Райс (Вест Хем).

Нападники: Філ Фоден (Манчестер Сіті), Джек Гріліш (Манчестер Сіті), Харрі Кейн (Тоттенгем), Джеймс Меддісон (Лестер), Маркус Рашфорд (Манчестер Юнайтед), Букайо Сака (Арсенал), Каллум Вілсон (Ньюкасл).

Нагадаємо, Англія у групі С відбору на Євро-2024 обіграла Італію та Україну. Команда Саутгейта після двох турів очолює турнірну таблицю.