Categories: Перша ліга

Ковпак став найкращим тренером туру в Першій лізі

40-річнного наставника черкаського ЛНЗ Олександра Ковпака було визнано найкращим коучем сьомого туру «Другого етапу» Першої ліги України після того, як його команда виграла у Карпат з рахунком 4:1.

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу проаналізувало підсумки матчів чергового туру Першої ліги.

Сьомий тур «Чемпіонського раунду» зберіг повну інтригу – в столиці відбувався матч, який міг вирішити долю чемпіонства, проте навіть його перевершила заочна конкуренція трьох команд. Без перебільшення, за матчами в Моршині та Черкасах стежила вся футбольна Україна.

Тож сьогоднішнім лауреатом у Першій лізі став головний тренер черкаського ЛНЗ Олександр Ковпак. Його підопічні обіграли львівські Карпати (4:1 у домашньому матчі), достроково здобувши путівку в плей-офф Української Прем’єр-Ліги. Ковпак отримав оцінку 4,6.

«ЛНЗ Черкаси використовує схему 4-1-4-1, причому завдяки хорошій «глибині складу» та підбору кваліфікованих кадрів тренерський штаб часто добре реагує на події матчу замінами. Два з чотирьох голів господарів – від «джокерів», – пише сайт Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу.

Також експерти додають ще такий цікавий факт про тренера Ковпака:

«За кількістю випадків, коли гравці, яких Ковпак випускав на заміни, забивали м’ячі, він в лідерах у сезоні (сім – на рівні з житомирянином Калитвинцевим, кам’янчанином Нагорняком і львів’янином Тлумаком)»

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Іспанія розгромила Англію у фіналі жіночого чемпіонату Європи U-17

У фіналі жіночого чемпіонату Європи U-17 збірна Іспанії перемогла команду Англії (4:0). Читати далі

9 хв. ago

Георгій Судаков: Не зупиняюсь на досягнутому, відновлюємось і готуємось до Євро

Півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков підбив підсумки клубного сезона 2023/24, у якому гірники стали чемпіонами України та завоювали Кубок…

17 хв. ago

Шовковський: Якщо суддя свиснув фол, хоче або не хоче, але має ставити 11-метровий удар

“Біло-сині” оформили впевнену перемогу над “Кривбасом” (3:1). Олександр Шовковський розуміє емоції Вернидуба щодо призначеного пенальті,…

35 хв. ago

Легенда Челсі та збірної Бразилії готується стати тренером

Тьяго Сілва вже почав проходити навчання, щоб стати майбутнім тренером.Читати далі

38 хв. ago

Бущан провів ювілейний матч за Динамо

Матч 29-го туру УПЛ між “Динамо” та “Кривбасом” (3:1) став ювілейним для голкіпера киян Георгія…

40 хв. ago