Минулого року Крістофу Дауму поставили діагноз. Під час профілактичного огляду у нього виявили рак легень. Потім він повідомив про це Instagram.

“Ви мене знаєте, я боєць, і я боротимуся з усіх сил”, – сказав Даум фанатам.

Німецький телеканал RTL нещодавно намагався зв’язатися з Крістофом Даумом для інтерв’ю з нагоди півфінального виступу леверкузенського Байєра проти Роми, яким він керував з 1996 до 2000 року. Однак, як виявилось, 69-річному Дауму зараз не по собі.

“Я зараз перебуваю в Нью-Йорку в реанімації. Поки не чекайте на мене”, – сказав тренер журналістам RTL.

Поки невідомо, коли Даум повернеться до Німеччини після лікування до США. За даними місцевого інформаційного агентства, його перебування в Нью-Йорку пов’язане з інфекцією, що розвинулася в організмі після операції три тижні тому.

Даум розпочав свою тренерську кар’єру в Кельні у 1985 році, де зарекомендував себе як талановитий тренер. Із командою він двічі став віце-чемпіоном Німеччини.

1992 року він виграв національний титул зі Штутгартом. Крім того, він досяг успіху і в Туреччині, де керував Фенербахче, Бешикташем і Бурсаспором.

Останнім місцем роботи Даума була збірна Румунії, тренером якої він був з 2016 до 2017 року під час відбіркових матчів чемпіонату світу-2018.