Прімера. 35-й тур
21 травня. Валенсія. “Месталья”
“Валенсія” 19:30 “Реал Мадрид”
Арбітр: Рікардо де Бургос Бенгоечеа
Трансляція: MEGOGO Футбол 2

“Валенсія”

“Валенсія” ще не гарантувала собі збереження прописки та випереджає зону вильоту лише на 3 очки. Але є й хороша новина – “Кажани” на найкращому ходу з початку сезону. У них 3 перемоги у 5 останніх матчах.

Рубен Бараха зробив те, що було потрібно під час кризи – повернув “Валенсії” почуття ліктя, створив із розрізнених індивідуальностей колектив. Також допомогли підтягнуті тренером із дубля юніори. Наприклад, в минулому турі з “Сельтою” (2:1) Дієго Лопес віддав асист, а Альберто Марі забив переможний гол.

“Валенсія” – яскраво виражена “домашня” команда. 25 із 37 очок вона виборола на “Местальї”, де при Барасі програла лише раз у 6 матчах. Звучить сильно, правда? Але є нюанс – проти “Лос Чес” зіграє не черговий середняк, а Мадрид.

“Реал”

Глобально вся інтрига цього матчу криється у відсутності у “Реала” турнірної мотивації та важкого психологічного фону.

Їхати на непотрібний матч у провінцію після вкрай болючого вильоту з ЛЧ – ще та “радість”. Карло Анчелотті взяв із собою всіх – навіть Куртуа з його мікротравмою – але це не гарантує віддачу. А без неї перемогти молоду, швидку “Валенсію” буде нелегко.

І ні, статус сам собою нічого не гарантує. У цьому чемпіонаті “Реал” втрачав очки у 12 іграх із 34. Він пропустив 6 голів в останніх 5 турах, а 6 із 7 його поразок трапилися в гостях. Тобто, без концентрації та бажання голого класу не вистачить.

“Валенсія” – “Реал”: статистика особистих зустрічей

А ось тут у Мадрида все чудово. Він переміг “Кажанів” у першому колі 2:0 завдяки голам Асенсіо та Вінісіуса.

Також “Реал” пройшов “Валенсію” по пенальті у півфіналі Суперкубку Іспанії, і минулого сезону обидва матчі теж завершилися його перемогами. Останній успіх “Лос Чес” в іграх із Мадридом датований листопадом 2020-го – 4:1 з хет-триком Солера з пенальті.

Орієнтовні склади

У “Валенсії” крім давно травмованого Маркоса Андре лише дві втрати – це дискваліфікації центральних захисників Габріела Паулісти та Муктара Діахабі.

У “Реала”, у свою чергу, втрат немає, у заявку потрапили всі найсильніші, незважаючи на чутки про проблеми Куртуа.

“Валенсія”: Мамардашвілі – Коррея, Джемерт, Озкачар, Гайя – Ніко Гонсалес, Герра – Клюйверт, Алмейда, Самуел Ліно – Кавані

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Менді – Вальверде, Чуамені, Кроос – Асенсіо, Бензема, Вінісіус