Вночі з 20 на 21 травня за київським часом стартував молодіжний Чемпіонат світу U-20, котрий на даний момент відбувається в Аргентині.

Чемпіонат світу U-20, 1-й тур

Група А

Аргентина U-20 – Узбекистан U-20 – 2:1

Голи: Веліс, 27, Карбоні, 41 – Махамаджонов, 23

Група В

Фіджі U-20 – Словаччина U-20 – 0:4

Голи: Газі, 17, Шолгай, 25, Гайдош, 70, Ямбор, 79

Хав’єр Маскерано мав покинути тренерський місток молодіжки “альбіселесте” ще на початку року, коли провалився на Кубку Америки. Втім, легендарному хавбеку дали шанс виправити ситуацію на домашньому ЧС.

Початок місії вийшов доволі “кострубатим”. Захисники аргентинців не змогли організувати штучний офсайд Махамаджонову, а кіпер Густаво Герт пустив удар з дуже гострого кута. Щоправда, господарям вдалося ще до перерви перевернути все на свою користь. Воротар узбеків Боймуродов також діяв не бездоганно. Спочатку відбив постріл Веліса у власну сітку, а потім пустив у ближній від форварда Інтера Карбоні. По перерві голів не було, тому команда Маскерано після першого туру очолює групу разом з Новою Зеландією.

Словаки не залишили мокрого місця від Фіджі. У ворота острів’ян влетіло по 2 голи у кожному з таймів – 0:4. Кумедним вийшов другий, коли кіпер Фіджі Мустахіб пустив поміж ніг простенький удар Шолгая.