Півзахисник “Кривбасу” Ріфет Капіч назвав двох тренерів, які зіграли велику роль у його кар’єрі.

‒ Горан Саблич і Юрій Вернидуб відіграли величезну роль в моїй кар’єрі. Я їм завжди буду за це вдячний. Саблич мене багато чому навчив – він сам був майстерним оборонцем, і міг зі своєї сторони багато мені підказати, як центральному півзахиснику – як відкриватися, як займати позицію. Горан, тобі тільки спасибі за поради та шанси! Легенда, яка пограла за “Хайдук” і “Динамо”.

Юрій Вернидуб – це людина, про яку я можу сказати, що це герой. Щоб так виступити в Лізі чемпіонів, і посеред чемпіонату сісти й поїхати захищати свою країну! Одна ситуація, а скільки вона вам говорить про Вернидуба, як про людину! А як тренер, ви самі все знаєте – переграти “Реал”, створити такий колектив! Юрій Вернидуб – одна з головних причин, чому я приїхав в Україну та в “Кривбас”. Для мене було важливо з такою людиною ще попрацювати.

‒ Гаразд, Вернидуб повернувся додому й кликав вас у свій новий клуб. А які були слова Саблича, коли він почув, що ви збираєтеся в УПЛ?

‒ Він підтримав мене й сказав, що це мій шанс себе проявити. В нього про Україну тільки хороші слова та спогади, тим більше, він грав тут за “Динамо” (Київ) у єврокубках, здобув стільки титулів і трофеїв. Горан побажав мені удачі й сказав: “Там, в Україні, ти можеш показати всі свої вміння в роботі з м’ячем”. Слава Богу, так все й іде, я постійно граю, команда довіряє мені ігровий час. Слова Саблича для мене – це як істина. Я, як був дитиною, дивився “Динамо” та “Шахтар” по телевізору, а зараз виходжу проти них! Це “вау”!

‒ Чи були здивовані, коли дізналися, що Вернидуб після Ліги чемпіонів поїхав на війну?

‒ З однієї руки – я не здивувався, бо ще в “Шерифі” знав, як він любить свою країну. З іншої руки – повірити в те, що ти обігруєш “Реал” і з футбольного поля сходиш воювати, було дуже важко. Це такий вчинок, який багато говорить про людину, – резюмував Капіч.