18 травня. 22:00. Ліга Європи. Півфінал. Матч-відповідь
Севілья. “Рамон Санчес Пісхуан”
“Севілья” – “Ювентус”
Головний арбітр: Данні Маккелі
Результат першого матчу – 1:1

Стан команд

Після лише однієї перемоги у восьми матчах, коли Аллегрі навіть саркастично заявляв, що команда розучилася святкувати перемоги, вона перемогла тричі в чотирьох. Що дозволило вийти на друге місце у лізі у восьми очках від п’ятого. У неділю вдома був переграний “Кремонезе” (2:0). Просто замкнений у його штрафному, поки не залетіло. Винахідливості, думки, точності “Юве” не вистачало, але інтенсивності, старання та небезпечних закидань – більш ніж.

Щоправда, перед цим в першому півфінальному матчі Ліги Європи вдома проти “Севільї” туринці відіграли непоказно. Схоже на квітневу гру. Хоча й володіли ініціативою теоретично (59 відсотків володіння м’ячем), постійно пропускали швидкі атаки, тріщали під тиском. Лише двічі влучили у площину воріт. Одного разу – на 97-ій хвилині, коли вирвали нічию. Ода характеру команди, її боротьбі, але не рівню.

“Севілья” ж останнім часом вражає, і без будь-яких застережень. Почала одразу з призначенням Хосе Луїса Менділібара в другій половині березня. Сім перемог і три нічиї в 11-ти матчах, офіційне збереження місця в Прімері (що ще взимку здавалося зовсім не само собою зрозумілим) у наступному сезоні, навіть вихід на відстань одного очка від Єврокубкового місця. І одного матчу від фіналу Єврокубку.

Менділібар, для якого це дебютний сезон в кар’єрі у Єврокубках (якщо не брати до уваги Кубок Інтертото), залишився дуже задоволений грою в Турині, хоча й розчарований результатом. В клубі ще перед виїздом до Італії активно говорили про любов до Ліги Європи/Кубка УЄФА, про гостре бажання виграти турнір всьоме в історії. Хоча й про лігу команда не забула. У неділю розгромила в гостях аутсайдера “Вальядолід” (3:0).

Слід зазначити, що у лізі у неділю очікує севільське дербі. Думки про нього можуть відволікти “Севілью”, хоча там і стверджують протилежне.

“Ювентус” не полюбляє володіти м’ячем. У чвертьфіналі проти “Спортінга” володів 41 та 42 відсотки відповідно. 59 тиждень тому створили йому незручності. Тепер м’яч має бути у “Севільї”, і Аллегрі сподівається, що його команда отримає більше вільного простору для атак. Менділібар ж у чвертьфіналі розгромив “Манчестер Юнайтед” вдома з рахунком 3:0, володіючи 38 відсотків і вважає (сподівається), що “Юве” шукатиме мяч.

Статистика

  • “Ювентус” та “Севілья” зустрічалися п’ять разів. У сезоні 2015/16 туринці перемогли вдома в груповому турнірі Ліги Чемпіонів з рахунком 2:0, а в гостях програли з рахунком 0:1. У сезоні 2016/17 виграли на тій самій стадії того самого турніру в гостях з рахунком 3:1, а вдома зіграли внічию 0:0. Тиждень тому було зафіксовано рахунок 1:1
  • Результати домашніх матчів “Севільї” у поточному розіграші Ліги Європи – 3:0 над ПСВ, 2:0 над “Фенербахче”, 3:0 над “Манчестер Юнайтед”. Результати гостьових “Ювентуса” – 3:0 над “Нантом”, 2:0 над “Фрайбургом” та 1:1 зі “Спортінгом”
  • “Севілья” програла лише один матч з 11-ти у всіх турнірах під керівництвом Хосе Луїса Менділібара. Вигравши сім і звівши внічию три. У восьми з цих 11-ти вона забивала більше одного м’яча. Щоправда, лише у двох з останніх п’яти
  • В 2023-му році вдома у всіх турнірах “Севілья” виграла десять матчів, звела внічию один і програла два. Щоправда, одна з поразок та нічия відбулися в останніх п’яти
  • Лише у двох з десяти останніх матчів Ліги Європи за участю “Севільї” забивали обидві команди, як і у двох з шести останніх за участю “Ювентуса”
  • В 13-ти з 15-ти останніх матчів у всіх турнірах за участю “Ювентуса” забивалося менше трьох м’ячів. В чотирьох з п’яти останніх – два, в п’ятому – три
  • “Ювентус” не забивав більше одного м’яча у десяти матчах поспіль у всіх турнірах, а потім забив двічі в трьох з чотирьох. Єдиний з чотирьох, в якому не забив більше одного, відбувся саме проти “Севільї”

Кадри

У “Севільї”, як і тиждень тому, травмовані Ньянзу, Маркао та Хордан. Зате Сусо, що не грав тоді, і Окампос, що грав, зробив асист, але змушений був залишити поле через травму, можуть повернутися. Вони борються за місце на правому фланзі атаки в тактичній схемі 4-2-3-1. Хоча й капітан Навас може перейти туди, як під час матчу тиждень тому. Тоді на правому фланзі оборони вийде чемпіон світу Монтіель.

Ерік Ламела дискваліфікований, Гомес не в фаворі, а Корона тільки-но повернувся після важкої травми (хоча забив “Вальядоліду”), тож під нападником знову має вийти Олівер Торрес, а на лівому фланзі атаки – Хіль. А нападника зіграє Ен-Несірі, що забив у першому матчі. Мір, що забив “Вальядоліду”, готовий підтримати під час матчу.

“Ювентус” має дилему в центрі оборони. Гатті вийшов на заміну замість Бонуччі тиждень тому і забив. Забив він і “Спортінгу” вдома. Федеріко має вийти з перших хвилин, посунувши Леонардо, а також Алекса Сандро. Бремер не грав тиждень тому, і його повернення – серйозне підсилення. Він забив “Кремонезе”. Фаджолі також забив йому і має вийти у стартовому складі за рахунок Міретті. Тиждень тому було навпаки.

На лівому фланзі у схемі 3-5-2 конкурують Костич та Айлінг-Джуніор. Другий дуже добре замінив першого тиждень тому. А проти “Кремонезе” там взагалі грав К’єза. Хоча Федеріко – аж занадто авантюрний варіант. В атаці ж безперечно вийде Ді Марія, хоча він без голів та асистів за клуб з дев’ятого березня. А перед ним – Влахович або Мілік. Хоча вони обидва не в формі. Серб має два голи за клуб з 16-го березня, поляк – один з 22-го січня.

Автор асиста тиждень тому Поль Погба отримав травму і вже навряд чи зіграє цього сезону.

“Севілья”: Буну, Навас, Баде, Гудель, Акунья, Фернандо, Ракітіч, Окампос, Торрес, Хіль, Ен-Несірі

“Ювентус”: Щенсни, Даніло, Бремер, Гатті, Куадрадо, Локателлі, Фаджолі, Рабіо, Костич, Ді Марія, Влахович