В рамках суботньої програми 36-го туру АПЛ було проведено кілька матчів.

Чемпіонат Англії 2022/23, 36-й тур

Крістал Пелас – Борнмут – 2:0

Голи: Езе, 39, 58

Забарний вперше вийшов у основі Борнмута, зігравши з Крістал Пелас повний матч. На жаль, він не обійшовся без результативної помилки. На 39-й хвилині Заха увйшов на лівий край штрафногого, а Ілля тримав його – втім, Вілфрід несподівано розвернувся й відклеївся від українця. Далі пішов простріл, скидка п’яткою від Айю й гол Езе. 1:0.

Прикро, адже загалом Забарний проводив хороший тайм. Він був лідером за виносами м’яча зі штрафного (здебільшого, вони означають вибиті подачі), мав одне успішне блокування й одне перехоплення. За кількістю дотиків до м’яча і передач екс-динамівець теж був на вершині, причому чотири паси дістались до адресата на чужій третині поля. Серед усіх захисників лише фулбек Мефам переважав Забарного в просуванні атак.

Втім, була одна явна позиційна помилка. Ще до пропущеного м’яча наш земляк не встежив за кросом у свою зону, дозволивши Вілфріду вискочити з-за спини й пробити з мінімальної відстані. Зате українець не завинив при другому пропущеному м’ячі – Езе на 58-й хвилині прорвався у зону перед штрафним, побачив Забарного й звернув праворуч, після чого пробив у праву дев’ятку.

Другий тайм виявився не таким яскравим для Забарного, але більше голів він не пропускав.