“Реал Сосьєдад” та “Жирона” зустрілися у матчі 34-го туру іспанської Прімери. Це був поєдинок між двома претендентами на єврокубки. Сьогоднішні господарі мають хороші позиції у боротьбі за Лігу чемпіонів, а ось каталонці лише нещодавно посіли сьоме місце – воно дає можливість грати у Лізі конференцій. Тепер обом колективам потрібні очки, щоб втримати поточні позиції. Віктор Циганков у цьому матчі з’явився з перших хвилин.

Ла Ліга, 34-й тур.

Реал Сосьєдад – Жирона 2 : 2.

1 – 0. Оярсабаль – 5.

2 – 0. Давід Сілва – 24.

2 – 1. Коуту – 37.

2 – 2. Стуані – 45+3.

“Реал Сосьєдад”: Реміро – Горосабель, Субельдія (Барренечеа, 64), Ле Норманн, Муньос – Кубо, Субіменді, Меріно, Оярсабаль (Пачеко, 64) – Давід Сільва, Серлот (Карлос Фернандес, 81)

“Жирона”: Гассаніга – Арнау, Буено, Давід Лопес, Хаві Ернандес – Ромеу – Коуто (Артеро, 72), Циганков, Мартін (Хуанпе, 90+1), Рікельме (Кальєнс, 90+1) – Стуані (Рейньєр, 72)

Попередження: Субельдія, 11, Ле Норманн, 38, Оярсабаль, 62, Барренечеа, 78, Субіменді, 90+4 – Ромеу, 49, Арнау, 55

Вилучення: Ромеу, 87

Гості начисто проспали старт. Оярсабаль забив із пенальті, який привіз Рікельме; потім Циганков втратив під час подачі Давіда Сільву, дозволивши ветерану розстріляти ворота.

Були й інші шанси – наприклад, Серлота заблокував за три метри від воріт відчайдушний підкат Давида Лопеса.

Що це було? Бог його знає, але вже у середині тайму і “Жирона”, і конкретно Циганков змінилися. Пішли атаки й моменти.

Віктор заробив і подав кутовий – Реміро ледве відбив удар Буено. Потім пішла ще атака правим краєм – і цього разу Коуто з рикошетом відправив м’яч у кут. Циганкову зарахували асист, але, якщо чесно, його роль у голі – близько 1%. Більше він запам’ятався дальнім ударом під поперечину – Реміро ледве встиг викинути руку.

Ну, і кульмінація першого тайму – гол зі стандарту у компенсований час. Стуані довів, що й 36 років не втратив таланту бомбардира.

Здається, “Сосьєдад” це шокувало. У другому таймі проблеми гостям створював головним чином Кубо. У “Жирони” фулбеки грають високо, а віковий Давід Лопес не встигав їх страхувати – ось у чому справа. Це все могло закінчитися дублем Сільви, але Давід запоров ідеальний пас японця. У відповідь “Жирона” провела атаку лівим краєм і Реміро зняв м’яч з голови Мартіна.

Ну, а більшу частину другої половини команди боролися, і часом жорстко – звідси й вилучення жиронського тафгая Ромеу.

Його точно не вистачатиме в наступному турі, а поки що констатуємо, що “Жирона” у таблиці 7-а з 48 очками – це зона Ліги конференцій. “Реал Сосьєдад” має 62 бали і 4-ту позицію, що дає місце в ЛЧ.