Прімера. 34-й тур
13 травня. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
“Реал Мадрид” 22:00 “Хетафе”
Арбітр: Хуан Мартінес Мунуера
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Реал”

Дуель з “Ман Сіті” – ось головна турбота Мадрида. Домашні 1:1 показали, що “Реал” небезнадійний у цій дуелі, але “Містяни” не програвали вдома із січня; тепер фаворит вони.

У Ла Лізі жодних справ у Реала не залишилося. Суперництво з “Атлетіко” за друге місце – вигадка репортерів. Для Мадрида важлива лише перша сходинка, а вона давно втрачена, звідси і 4 поразки у 8 останніх турах. Нема мотивації.

Як зіграє дубль “Реала” проти “Хетафе”? Важко сказати, адже у такому поєднанні команда вийде, мабуть, уперше. При цьому, що доводити Маріано або Азару? Ось тому високу якість футболу і не обіцяємо. Ну, і ще помітний факт – навіть тут Лунін не гратиме; Анчелотті сказав ще на прес-конференції. Чотири голи в Жироні роблять свою справу.

Хетафе”

Прочухан від Пепа Бордаласа, який повернувся до клубу, дав результат дуже швидко – десяток жовтих карток, купа моментів і перемога 1:0 над “Сельтою” в минулому турі.

Так, у таблиці “Хета” 18-й, але його і “Альмерію”, що йде 14-ю, розділяють лише два очки, а календар на сторону синіх. Після Мадрида у них “Ельче”, “Бетіс”, “Осасуна” та “Вальядолід” – з них лише у “Пусели” є привід стелитися в кожен підкат.

Головне для “Хетафе” – самому все не запороти. Під керівництвом Кіке Санчеса Флореса команда виграла лише 2 із 16 виїзних матчів у сезоні. Бордалас не чарівник, щоб одразу зробити зі слабкої команди сильну. Потрібен час. А поки що його високий захист, пресинг та дрібний фол даватимуть збої – і на “Сантьяго Бернабеу” теж.

“Реал” – “Хетафе”: статистика особистих зустрічей

У першому колі “Реал” втримав мінімальну перемогу на “Колізеумі” завдяки ранньому голу Едера Мілітао – 1:0.

Також зазначимо, що минулого сезону команди обмінялися домашніми перемогами, а останній тріумф синіх на “Бернабеу” стався далекого 2008 року – 1:0 з голом Ікечукву Уче.

Турнірне становище команд

Реал Мадрид – Хетафе. Анонс та прогноз матчу Прімери на 13.05.2023 - изображение 3

Орієнтовні склади

У “Реала” повертається Менді, а Карвахаль відбуває дискваліфікацію, але це далеко не все. Ротація буде масштабною, адже на “Етіхаді” для Мадрида вирішиться доля всього сезону. Ніхто не ризикуватиме основою.

Щодо “Хетафе”, то його найбільша проблема – перебір карток у найкращого бомбардира команди Енеса Унала. Далеко на другому місці – відсутність Вільяра, Арамбаррі та Дам’єна Суареса.

“Реал”: Лунін – Васкес, Вальєхо, Начо, Одріосола – Аррібас, Чуамені, Себальос – Асенсіо, Альваро, Азар

“Хетафе”: Сорія – Анхільєрі, Даконам, Митрович, Альварес, Іглесіас – Максимович, Альгобія, Аленья – Майораль, Мата