13 травня. 19:00. Серія А. 35-й тур
Спеція. “Альберто Пікко”
“Спеція” – “Мілан”
Головний арбітр: Даніеле Довері

У лізі динаміка останніх восьми днів для “Мілана” позитивна. Він залишив позаду порятунки від поразок у доданий час у матчах проти “Роми” та “Кремонезе” і легко переграв “Лаціо”. Забивши два м’ячі в перші півгодини гри, а загалом за матч не дозволивши супернику жодного удару у площину. Потім, вчора, цей самий “Лаціо” втратив очки проти “Лечче”, і тепер є можливість наблизитися до нього на відстань одного очка.

Щоправда, останнім матчем колишнього чемпіона була зустріч у Лізі Чемпіонів. Коли він пропустив два ранні м’ячі від “Інтера”, мало не пропустив ще, потім намагався повернутися, але не спромігся. Другий тайм у його виконанні був непоганим, і Стефано Піолі наголосив на цьому. Він каже, що вірить в камбек. Але гостроти і тоді не вистачало, і взагалі атака його команди накульгує на обидві ноги. Що особливо помітно у лізі, зокрема, проти аутсайдерів.

Три перемоги в останніх десяти турах. Серед них нічиї з “Салернітаною”, “Емполі” та “Кремонезе”. Складна перемога над “Лечче”. Хоча все це на “Сан Сіро”, де будь-який суперник закривається. А в гостях з командою такого калібру “россонері” не грали з 14-го січня. Тож їхні здібності в цьому плані не дуже зрозумілі.

Здібності “Спеції” на всіх полях проти всіх суперників нині зрозумілі. Вони жахливі. Нічия та чотири поразки в останніх п’яти матчах. Зокрема, 0:3 вдома від “Лаціо”. Настрій в клубі пригнічений, страх вильоту великий. Перемогу над “Інтером” на “Пікко” трохи більше двох місяців тому забуто. Вона була останньою на даний момент і, можливо, стала пірровою.

В принципі все досі в її руках. Через ту ж саму нічию “Лечче” у Римі вчора. П’ять очок до нього та матч проти нього у наступному турі. Але щоб так і залишилося в її руках, обов’язково потрібно перемагати сьогодні.

В першому колі “Мілан” вдома переграв “Спецію” з рахунком 2:1 завдяки голу Олів’є Жиру на 89-ій хвилині. Труднощі “россонері” проти команд такого калібру очевидні, і через них місце у Лізі Чемпіонів в такій небезпеці. Незважаючи на домашній матч, “Спеція” навряд чи бажає домінувати, а захоче піти шляхом інших аутсайдерів, які зупинили цього гранда.

Статистика

  • У Серії А “Спеція” та “Мілан” зустрічалися п’ять разів. Дві перемоги у першої, три – у другого, і жодної нічиєї. Три останні матчі завершилися з рахунком 2:1 (одна перемога першої, дві – другого), і щоразу доля матчу вирішувалася наприкінці. Браїм Діас приносив перемогу “Мілану” на 86-ій хвилині, Жиру – на 89-ій хвилині. Гьясі приніс перемогу “Спеції” у Мілані на 96-ій
  • “Спеція” не перемагала у восьми останніх матчах Серії А (три нічиї). Матч без перемоги сьогодні встановить її антирекордну серію у Вищому дивізіоні
  • “Мілан” набрав лише 23 очки в 15-ти перших матчах другого кола Серії А. Менше востаннє на цій стадії він набирав у сезоні 2016/17
  • Два останні гостьові матчі “Мілана” у лізі завершилися з рахунком 1:1. Три поспіль таких востаннє відбулися в 1988-му році. Три будь-які нічиї поспіль в гостях у лізі востаннє відбулися в 2018-му
  • З Рафаелем Леау у стартовому складі у лізі цього сезону “Мілан” набирає в середньому 2.2 очки за матч, без нього – 0.8

Кадри

У “Мілана” ще й кадрові проблеми. Леау бережуть до матчу проти “Інтера” і сьогодні він не зіграє. Опорник Беннасер вилетів до кінця сезону, захисника Тіава дискваліфіковано. Пошкодження у Круніча та Мессіаса, і вони навряд чи почнуть матч з перших хвилин на полі, якщо взагалі зіграють. Досвідченим немолодим К’єру та Жиру не дозволяють грати тричі на тиждень.

Тож доведеться кидати в бій дублерів. Тих самих, які постійно підводять команду у поточному сезоні. Побега та/або Вранкс в центрі поля, Ребіч або Орігі в центрі атаки, ці двоє, Де Кетеларе або Салемакерс (останній якраз у гарній формі) ліворуч, Де Кетеларе, Діас або все ж таки третій опорник під нападником.

У “Спеції” відсутні Моутіньо, Бек, Зовко, Холм, Мальдіні та Сала. Хоча ніхто з них не є гравцем стартового складу. Окрім Холма, але той вже давно травмований. Агудело дискваліфікований, пошкодження у Бастоні, і це дає шанс Віктору Коваленку з’явитися в опорній зоні. Хоча скоріше все ж таки не з перших хвилин.

Падіння “Спеції” не в останню чергу пов’язане з травмою та падінням форми форварда Нзоли. Він не забивав в останніх трьох матчах і не у всіх навіть виходив з перших хвилин. Саме сьогодні прийде до тями?

“Спеція”: Драговськи, Аміан, Ампаду, Ніколау, Вісневськи, Екдаль, Еспозіто, Бурабія, Гьясі, Нзола, Верде

“Мілан”: Маньян, Калабрія, Калулу, Томорі, Ернандес, Тоналі, Вранкс, Побега, Салемакерс, Ребіч, Орігі