Матч, значення якого для його учасників важко переоцінити. Остання та передостання команди чемпіонату. Команди, які ще зберігають шанси врятуватися від вильоту, але яким не можна програвати. У цій боротьбі немає можливостей для відступу та маневрів: тільки вперед.

УПЛ, 25-й тур.

Металіст Харків – ФК Львів 1 : 0.

1 – 0. Прядун – 79.

У матчі 25-го туру УПЛ зійшлись команди, які посідають останні місця в чемпіонаті. Львів з 14 пунктами розташувався на самому дні, а Металіст передостанній з 20 балами. На старті гри команди показали, якою буде гра – мінімум моментів та креативу, але дуже багато боротьби, яка переходила в грубість.

У першому таймі небезпечних моментів майже не виникало, а от на старті другого Металіст ледь не вийшов вперед. Прядун отримав передачу Багачанського в штрафному, обіграв Рибку, але вирішив віддати пас партнеру замість удару під гострим кутом. Захисники встигли випередити Багачанського.

Арбітр ігнорував падіння у штрафних майданчиках обох команд. Був момент і з влучанням у руку гравцю Львова, але дуже близька відстань до м’яча врятувала від 11-метрового.

На 79 хвилині Металіст зумів вийти вперед. Непогана контратака харків’ян, Картушов з правого флангу віддав у центр на Наумця, а той віддав ліворуч на Прядуна, який пробив Рибці поміж ніг. У Львова ж наприкінці гри були лише кволі спроби Бєляєва – жоден з них не був близьким до гола.

Прядун мав нагоду оформити дубль на останніх хвилинах, вискочивши віч-на-віч після передачі Наумця на хід, але нападник примудрився просто не влучити у площину. В підсумку, Металіст втримав переможний рахунок та перервав 17-матчеву серію без перемог в УПЛ.