Головний тренер “Ліверпуля” Юрген Клопп висловився про хід нинішньої кампанії “червоних”:

– У якийсь момент ми дійшли того, що нам потрібно було почати все з чистого аркуша. Потрібен був момент, коли ми відчуємо, що рухаємось у правильному напрямку. Цим моментом став другий тайм матчу із “Арсеналом”. Перед грою ми внесли деякі зміни, а по ходу матчу зрозуміли, що це працює, і з того часу ми йшли в цьому напрямку. Для нас це було як ковток свіжого повітря. Так, ми, як і раніше, втрачаємо багато моментів, але в Прем’єр-лізі завжди до цього потрібно бути готовим, і відразу це не зміниться.

З іншого боку, ми стали краще захищатися. Володіючи м’ячем, ми набагато краще контролюємо його, і тепер видно, що у нас є спільна ідея. Вона була завжди, але не завжди це можна було побачити. Зазвичай у нас все виходило досить добре, але цього сезону було не так. З різних причин. Я згадував про це кілька разів. Нові гравці, нова схема, щоб усе це запрацювало, деталі механізму мають працювати всі разом. Тут нас і наздогнали проблеми.

Півзахист “опускався” дуже глибоко, лінія оборони, навпаки, “піднімалася” надто високо, а іноді залишалася внизу, коли потрібно було підніматися, і раптово я перестав впізнавати свою команду. Змінити це дуже важко, коли ти граєш кожні три дні. Кілька тижнів тому нам вдалося пройти через це, коли я сказав, що нам нема чого втрачати. А зараз ми працюємо над тим, щоби прищепити щось нове команді, додати кілька нових ідей до основної ідеї.