Кубок короля. Фінал
6 травня. Севілья. Ла Картуха”
“Реал Мадрид” 23:00 “Осасуна”
Арбітр: Хосе Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Реал”

“Реал” не перемагав у Кубку короля з 2014 року, і мотивація взяти трофей у нього висока. “Барселона” переконалася в цьому у півфіналі на “Камп Ноу”, програвши 0:4.

З того часу у Мадрида траплялося всяке – і поразки теж були, але їх легко пояснити відсутністю мотивації в Ла Лізі. Реально важливі зустрічі, як згаданий виїзд до Барселони чи матчі з “Челсі” у ЛЧ, “Реал” проводив сильно. Немає підстав вважати, що у фіналі Кубка буде інакше. Втома? У вівторок у Сан-Себастьяні грали Маріано та Альваро, тільки не основа.

Тому “Реал” буде свіжим – і це перша погана новина для “Осасуни”. Є й друга – Карло Анчелотті вже 13 років не програє ніяких фіналів. Налаштувати команду на трофей – його фішка. Головна ж слабкість Мадрида – це його захист. 32 пропущені в 33 турах Ла Ліги – це рівень середняка. Причому в якій конфігурації не грай, а постійно знаходиться той, хто все псує – будь то Куртуа, Лунін, Мілітао, Карвахаль чи навіть Кроос.

“Осасуна”

Якщо “Реал” раніше виграв 19 кубків, то “Осасуна” грала у фіналі лише у 2005 році, та й то у додатковий час програла “Бетісу”.

Для Памплони цей матч – вершина всього. У Ла Лізі команда зберігає теоретичні шанси на єврокубки, але на цьому акценту не робить. У двох останніх матчах у Сан-Себастьяні та Барселоні була ротація і – як підсумок – дві поразки. А ось на Кубок вийдуть усі – навіть капітан Давід Гарсія, який не грав місяць через травму.

Чи є у “Осасуни” шанси? Ймовірно, лише з “автобусом”. Команда Ягоби Аррасате забиває менше голу за матч (29 у 33 турах), її контратаки нерегулярні. А ось віддати м’яч та позбавити суперника простору – це можуть. По Бензема зіграє Давід Гарсія, тут без варіантів. Вінісіуса, ймовірно, триматимуть двоє. Навіть пропущений гол навряд чи різко змінить гру; “Осасуна” знає, що в розрідженому просторі їй кінець, тож вичікуватиме, скільки зможе. Якщо її план спрацює, на нас чекає невеселий фінал.

“Реал” – “Осасуна”: статистика особистих зустрічей

Цього сезону червоні зачепилися за нічию на “Бернабеу” (1:1), але програли вдома 0:2. Така сама картина – нічия в Мадриді, фіаско на “Ель Садарі” – спостерігалася і минулого сезону. Тенденція? Хто знає.

Ну і ще важливий нюанс: хоча внічию команди грають часто, перемог над “Реалом” “Осасуна” не має з січня 2011-го – понад 12 років!

Орієнтовні склади

“Реал” включив у заявку всіх травмованих, але вихід у старті Давіда Алаби та Луки Модрича малоймовірний, а Ферлана Менді і поготів виключений.

У “Осасуни” відзначаємо одужання капітана та ключового центрального захисника Давіда Гарсії. Таким чином, у лазареті залишилися лише двоє – хавбек Дарко Брашанац та правий бек Начо Відаль.

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Камавінга – Кроос, Вальверде, Себальос – Родріго, Бензема, Вінісіус

“Осасуна”: Еррера – Пенья, Арідане, Давід Гарсія, Крус – Торро – Мой Гомес, Монкайола, Ібаньєс, Абде – Будимир