Український форвард австрійського “Грацера” Богдан В’юнник, контракт якого належить “Шахтарю”, розповів прес-службі Міжнародного олімпійського комітету, як відбувся його переїзд до Європи, а також заявив про бажання виграти зі збірною України молодіжний Євро-2023.

“Мені важко згадувати Маріуполь, якщо чесно. Мій останній клуб в Україні знаходився там, і я втратив усе, свої колишні речі, але мене це не особливо хвилює, бо мої батьки живі. Проте місто було повністю зруйноване. Загинуло 90 тисяч людей з 400 000. Це жахливі цифри, як і фото, і відео звідти.

Ми ще більше пишаємося тим, що ми є українцями, бо наші люди в Україні доводять усьому світу, що ми можемо боротися за свою свободу, за нашу землю і заради наших дітей. Ми, звісно, не солдати, але намагаємось демонструвати це і на футбольному полі.

Очевидно, що останній рік був дуже важким для мене на полі та для моєї країни. У моєму житті все змінилося. Я мріяв опинитися в Європі як футболіст, але я мріяв про іншу історію. Я хотів це зробити, але як український гравець, а не як біженець.

Євро-2023 U-21? Ми завжди думаємо про Олімпіаду в Парижі, яка відбудеться у 2024 році, ми всі хочемо бути там. Наша перша мета – виграти чемпіонат Європи, а там подивимося”, – сказав В’юнник.