3 травня 2023 року. 19:00. Бергамо. Стадіон “Атлеті Адзуррі д’Італія”
Чемпіонат Італії. 33-й тур
“Аталанта” (Бергамо) – “Спеція”
Трансляція: Megogo
Травмовані: Хатебур, Околі, Руджері, Соппі, Лукман, Ворлицький – Моутіньо, Хольм, Мальдіні, Н’зола, Журковський

“Аталанта”

Заключний відрізок сезону буде дуже цікавим у Серії А. І що дивно, саме у верхній частині турнірної таблиці досі немає ясності. Зрозуміло, що чемпіоном буде “Наполі”, але що далі? Хто потрапить до Ліги чемпіонів, хто до Ліги Європи, а хто до Ліги конференцій? На другому місці зараз знаходиться “Лаціо”, у якого лише на 6 очок більше, ніж у “Аталанти”, яка розташувалася на 7-й позиції. “Інтер”, “Мілан” та “Рома” взагалі набрали однакову кількість очок (по 57). Кожен тур, кожен матч може змінити все для будь-якої команди.

У “Аталанти” буде шанс потрапити до топ-4. Для цього потрібно буде набирати очки зі “Спецією”, “Салернітаною” та “Монцею”, а також намагатися виграти у “Інтера” та “Ювентуса”. “Аталанта” нещодавно вже обіграла “Рому”, тому і перемога над іншими клубами для неї не є чимось неймовірним. І гадаю, що саме від підсумкового місця “Аталанти” у турнірній таблиці залежатиме те, наскільки серйозними будуть зміни у клубі.

“Спеція”

Номінально у Серії А поки що всі команди мають шанс зберегти місце у найвищому дивізіоні. Насправді “Сампдорія” вже однією ногою в Серії Б, а “Кремонезе” також буде дуже складно врятуватися. Фактично, зараз йдеться про те, хто опуститься до другого дивізіону разом із ними. За 6 турів може статися все, що завгодно, тому “Верона”, “Спеція”, “Лечче”, “Емполі” і навіть “Салернітана” намагатимуться не опуститися за підсумками сезону на 18-е місце. Звичайно, головні претенденти на зниження у класі – це саме “Верона” та “Спеція”. Календар у них більш-менш схожий, тому вирішальну роль відіграють мотивованість, мінімальна кількість помилок та везіння, куди без нього.

Проблема “Спеції” в тому, що останнім часом вона грає дуже слабко. Випадкова перемога над “Інтером” не повинна вводити в оману, бо “Спеція” потім не змогла обіграти навіть “Сампдорію”. “Верона” набирає обертів і здається, що саме вона зможе зберегти місце в Серії А.