Колишній головний тренер маріупольського Іллічівця Микола Павлов поділився спогадами про подорож до Криму на останній матч Таврії на кримському півострові.

16 травня 2014 року в рамках 30-го туру УПЛ сезону 2013/14 Таврія на своєму полі приймала маріупольський Іллічівець (0:3). Вже тоді відбулася анексія Криму російськими окупантами, але український чемпіонат все одно проходив на території півострова.

Микола Павлов поділився спогадами про те, як його команда добиралася на останню гру Таврії у чемпіонаті України у Сімферополі.

«Пам’ятаю, як ми їхали до Криму автобусом, і хтось із гравців Іллічівця почав знімати ворожі блокпости на телефон.

Тут до салону заходять здорові «зелені чоловічки» і кажуть: «Якщо хтось зніматиме, то тут і залишиться! Усім зрозуміло?!». Ось тоді справді було страшно».

Також екс-тренер зазначив, що для кримського клубу це була вирішальна гра для збереження прописки в еліті українського футболу, але обіграти Іллічівець у них не вийшло.

«Ми обіграли Таврію – 3:0 завдяки дублю Чурко та голу Тотовицького. Таврія тоді виборювала збереження прописки в УПЛ із запорізьким Металургом, і їм потрібна була лише перемога в останньому турі, а нам перемога нічого не давала в турнірній таблиці, але ми все одно виграли.

2022-го року оновлена Таврія базувалася на Херсонщині та виступала у Другій лізі, але через початок повномасштабної війни в Україні клуб припинив свою роботу.