Журналіст Сергій Болотніков поділився власним інсайдом про те, як виглядатиме трансляція матчів УПЛ у наступному сезоні.

Він зазначив на ютуб-каналі KDK, що планується створити єдиний пул та організацію під назвою “УПЛ ТБ”, котрій всі клуби-учасники елітного дивізіону передали б права на трансляцію власних матчів. Цікаво, що протягом сезону 2023/24 всі матчі планують транслювати виключно у безкоштовному доступі на ютубі. Але протягом року проводитиметься активна робота для того, щоб у подальшому монетизувати інтерес вболівальників до українського футболу. Зокрема, вже на сезон 2024/25 планується продати права на трансляцію матчів УПЛ щонайменше за 10 мільйонів доларів. Якщо цього зробити не вдасться, то матчі хочуть перенести на власну ОТТ-платформу з платним доступом до неї.

Автори цієї ідеї хочуть брати з українців по 150 гривень на місяць за перегляд усіх поєдинків УПЛ. При цьому вони вважають, що на такий крок піде щонайменше 200 тисяч наших уболівальників. Ще за кілька років цю кількість хочуть підвищити до 300 тисяч і врешті вийти на показник 15 мільйонів доларів за один сезон від реалізації прав на трансляції поєдинків. Щоправда, Болотніков визнає, що клуби, котрі цього року не увійшли в пул “Сетанти”, не дуже прихильно ставляться до цієї ідеї. Вишенька на торті полягає в тому, що в УПЛ хочуть забороняти участь у змаганнях клубам, котрі не передадуть права на трансляцію власних домашніх матчів.

Якщо коротко, то цю ініціативу можна описати словами: “Говорили, балакали – сіли та й заплакали”. Чому керівники українського футболу ніяк не можуть зрозуміти, що їм не вдасться зламати клуби через коліно? Це вже хотіла зробити “Сетанта”. І як результат? Ну от не передадуть “Динамо”, “Зоря” та “Дніпро-1” права на показ власних матчів, то в кого підніметься рука виключити їх з УПЛ? І чи цікаво буде тоді “Шахтарю” перемагати в такому чемпіонаті? А “Динамо” на такий варіант з єдиним пулом навряд чи піде, бо як пояснити дідам, що тепер їм треба буде платити по 150 грн на місяць? Адже саме позицію цієї верстви населення так затято відстоювали “біло-сині” і саме цим пояснювали небажання співпрацювати з “Сетантою”. Одним словом, патова ситуація в УПЛ триває вже більше десяти років.