Прімера. 33-й тур
2 травня. Сан-Себастьян. “Аноета”
“Реал Сосьєдад” 23:00 “Реал Мадрид”
Арбітр: Хуан Пулідо Сантана
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Реал Сосьєдад”

“Сосьєдаду” дуже важливо не програти. На кону – перша за 10 років путівка в ЛЧ. Після 32 турів баски випереджають “Вільярреал” на 5 очок, але “Субмарина” на дуже сильному ходу.

Щодо “Ла Реала”, то тут все складніше. З одного боку, є 3 перемоги у 5 останніх турах. З іншого – жодного сильного суперника команда на цьому відрізку не обіграла. Навіть кризовий “Бетіс” їй не дався (0:0), а “Атлетіку” у дербі й поготів програли (0:2).

Рідні стіни? Такий собі аргумент. У “Сосьєдада” лише 3 поразки вдома, але при цьому у 15 матчах він набрав лише 29 очок. З тими кадрами, які є в Іманола Альгуасіля, можна і потрібно грати краще. “Реал”? Він буде на кшталт лакмусового папірця, який покаже готовність басків до ЛЧ. “Вільярреал” хоч і йде нижче в таблиці, але вже її показав, перемігши на “Бернабеу”. Тепер слово за Сільвою, Меріно, Кубо та Оярсабалем.

“Реал Мадрид”

Для “Реала” настав такий відрізок Прімери, коли результати глобально неважливі – треба лише уникати травм і по можливості не ганьбити клуб, як було нещодавно в Жироні (2:4).

Усі головні бої чекають на “Вершкових” у ЛЧ, а ще у фіналі Кубка, де в суботу їм протистоятиме “Осасуна”. Ймовірно, туди й спрямують сили – Мадрид майже ніколи не втрачає трофеї, у нього на них особливий нюх.

Що ж до “Реала Сосьєдад”, то команда Анчелотті, звісно, не зіллє матч – це не в її правилах, але й стояти на смерть теж не стане. Два останні матчі “Вершкових” завершилися із сумарним рахунком 6:6 – ось і тут ми чекаємо чогось веселого, атакуючого. Тим паче, Бензема є у заявці. Хто-хто, а він вміє назабивати голів навіть з нізвідки.

“Реал Сосьєдад” – “Реал Мадрид”: статистика особистих зустрічей

У першому колі в січні “Сосьєдад” вистояв на “Бернабеу” у непростому матчі – 0:0.

Також двічі внічию завершилися матчі команд у сезоні-2020/21. А ось в минулому, чемпіонському для себе сезоні-2021/22 “Реал” двічі легко переміг – 4:1 вдома та 2:0 на виїзді.

Орієнтовні склади

У “Сосьєдада” продовжують лікування Умар Садік та Дієго Ріко, але це давно не новина.

А ось із “Реалом” все складніше. Камавінга та Вінісіус точно не зіграють через перебір карток. Крім них в лазареті залишаються Менді, Алаба і Модрич.

“Реал Сосьєдад”: Реміро – Елустондо, Субельдія, Ле Норман, Муньйос – Субіменді – Браїс Мендес, Давід Сільва, Меріно – Кубо, Серлот

“Реал Мадрид”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Начо – Вальверде, Чуамені, Себальос – Асенсіо, Бензема, Родріго