Шахтар у виїзному поєдинку 23 туру УПЛ переграв Колос у Ковалівці. Поєдинок завершився з рахунком 2:1 на користь лідера чемпіонату України.

Рахунок у матчі було відкрито вже на 14-й хвилині зустрічі. Домашня заготовка Колоса на стандарті призвела до гола Павла Оріховського, який скористався скидкою Сергія Чоботенка.

Після пропущеного голу гості могли швидко відновити паритет, якби Лисенко після подачі Шведа з кутового спрямував м’яч у власні ворота. До перерви команди обмінялися небезпечними нагодами, але перед другою 45-хвилинкою рахунок залишився незмінним.

По перерві Шахтар кинув у бій свіжі сили, а на 47-й хвилині заробив право на пенальті. Олександр Зубков робив передачу у центр штрафного на Лассіну Траоре, яку перервав рукою Чоботенко.  До позначки підійшов Артем Бондаренко, який влучним ударом не залишив шансів воротарю Колоса Євгенію Волинцю парирувати одинадцятиметровий.

Відігравшись Шахтарю знадобилося буквально п’ять хвилин, щоб перевернути сценарій гри з ніг на голову. Бондаренко проникаючим пасом знайшов Траоре, а буркінієць розвернув опонента корпусом та перрвав свою безгольову серію.

Донеччани остаточно поховали інтригу в протистоянні з Колосом на 80-й хвилині. Після подачі кутогового удар Бондаренка в дальню стійку, а Кевін Келсі вдало зіграв на добиванні, встановивши підсумковий рахунок в поєдинку – 3:1.

Україна, Прем’єр-ліга, 23-й тур

“Колос” – “Шахтар” – 1:3

Голи: Оріховський, 14 – Бондаренко, 47 (пенальті), Траоре, 52, Келсі, 80

В наступному турі Шахтар протистоятиме Минаю, а Колос на виїзді гратиме з Чорноморцем. Обива матчі будуть зіграні 3 травня.