Легенда українського футболу Андрій Шевченко вважає, що захисник “Арсеналу” Олександр Зінченко проводить один із найкращих сезонів у своїй кар’єрі.

“Зінченко – це харизма, цілеспрямованість, відповідальність. Має пристрасть капітана команди. Він – лідер. Я зробив його наймолодшим капітаном в історії збірної України, тому що він цього заслуговував. Гравці хотіли це бачити. Він подає приклад.

Він так легко поводиться з м’ячем, має дуже гарну техніку, і він не боявся брати на себе відповідальність, коли грав, навіть коли тільки починав. Відразу було видно, що він мав іншу, особливу якість, відмінну від інших: техніку, рух і впевненість.

Я пам’ятаю, як він прийшов до збірної, йому було 16 років. Він виглядав як дитина! Він так розвинувся і виріс, капітан збірної України, один із найкращих лівих захисників цього сезону. Він заслужив усе це своєю пристрастю до футболу, своєю дисципліною, своїм бажанням та амбіціями.

Це його природна якість, він дуже розумний і може грати на різних позиціях на полі.

Він може грати як лівим захисником, так і у центрі. Ми бачили, як він робив це багато разів у “Манчестер Сіті”, він робив те саме і в “Арсеналі”. Це природна якість, він дуже хороший технічно, дуже розумний. Він рухається, завжди знаходить правильну позицію, щоб віддати м’яч. Це дуже приємно бачити.

Він знає, що може виконувати багато ролей на полі. Структура ігор “Арсеналу” дуже чітка, кожен гравець знає свою позицію, і коли ви виграєте або втрачаєте м’яч, Алекс працює так швидко, тому що він розумний гравець.

Також він використовує кожен випадок, щоб нагадати всім про війну. Він привертає увагу. Він так добре каже. Він створив свій фонд, через який ми підтримуємо багато різних проектів України. Потрібно дуже пишатися тим, що він зробив і що він робить”, – сказав Шевченко.