Відомий український тренер Мирон Маркевич висловив свою думку щодо проблем у стані не чужих для нього “Руху” та “Металіста”.

– Що зараз відбувається з “Металістом” та “Рухом”, які не перемагають вже довгий час і перебувають у зоні вильоту?

– Що тут казати? Такої інфраструктури та умов як у “Русі” немає ні в кого в Україні та на пострадянському просторі. У “Руху” багато талановитої молоді, але їм потрібен час.

У “Металісті” пішли Кучер та Красніков, які були знаковими людьми для команди. Я не знаю, що у “Металіста” зараз із фінансуванням і хто взагалі фінансує клуб. Я дуже не хочу, щоб “Металіст” та “Рух” вилетіли з УПЛ, але поки що ситуація складна.

– Збоку здається, що Ярославський втратив інтерес до футболу. А як ви думаєте?

– Я не знаю, як зараз, але я пам’ятаю зовсім іншого Ярославського. Він тоді жив футболом, вкладав у команду хороші гроші та був результат. Можливо, сьогодні він відійшов від футболу.

– Чи може “Металіст” існувати без Ярославського?

– Думаю, без нього у “Металіста” нічого не вийде.

– Багато хто не зрозумів призначення на посаду головного тренера Периці Огненовича.

– Час речі називати своїми іменами. Тут справа не в тренерах, у “Металісті” просто нема кому грати. І Огненович, Моурінью, Клопп чи Гвардіола тут нічого не зроблять. Ті гравці, які були обличчям “Металіста”, пішли до “Дніпра-1”, який хоче виграти чемпіонат. Зараз у харківській команді нема кому грати.