Ліон поступився Марселю (1:2) в центральному матчі 32 туру Ліги 1.

Два попередні матчі Маліновський розпочинав на лаві запасних. У поєдинку проти Труа група атаки Марселя прекрасно відпрацювала без Руслана. Ситуація почала насторожувати, однак сьогодні українець отримав місце в стартовому складі на “олімпійське” дербі з Ліоном.

Ліон більше контролював м’яч, тому доводилося чимало відпрацьовувати на оборону. Команда Ігора Тудора традиційно вмикала персональний пресинг, а Маліновський грав проти Толіссо. Виходило непогано. Руслан щільно тримав опонента та вчасно висувався на перехоплення. Вже на перших хвилинах він відібрав м’яч у чемпіона світу та віддав під удар Ундеру.

Маліновський діяв глибше, ніж зазвичай. Розташовувався під Алексісом і Ундером, опускаючись на одну лінію з центрхавами. Українець розігнав перспективну контратаку, яка не дійшла до логічного завершення. А ще вивів на ударну позицію Санчеса. Завдав двох ударів, які потягнули на 0.22xG. У середині першого тайму пробив після підбирання (м’яч зрізався), потім приклався зі штрафного метрів з 25 (вище воріт).

На 83 хвилині Маліновського замінили. На основі непоганих цифр, статистичні портали вивели Руслану пристойні оцінки: SofaScore – 7.1, FotMob – 7.5.

Ліон провалив перший тайм. Господарі на старті зустрічі взяли м’яч під контроль і, здавалося, вели гру. Але володіння було стерильним, моментів вони не створювали, тому Марсель почувався комфортно і з часом почав ловити суперника на помилках. Ліон пішов на перерву з один ударом (по воротах Лопеша прилетіло 8). Щоправда, дуже хорошим. Ляказетт не замкнув простріл у порожній кут воріт.

Марсель заслужено відкрив рахунок. Санчес отримав пас з глибини та пробив у голкіпера, а Ундер встиг на добивання. У другому таймі ситуація була не настільки радикальною, але все одно на користь гостей. Шикарні моменти змарнували Алексіс і Ундер, погано розпорядився нагодами Клосс (в одному епізоді замісь удару віддав поганий пас, а в іншому – з лінії воротарського пробив у поперечину).

Ліон тим часом знайшов і використав свій неочевидний шанс. Допоміг стандарт, після якого Толіссо опинився далеко від Маліновського. Корентен подав у штрафний майданчик, а Ляказетт виграв там позицію та зрівняв рахунок. “Ткачі” могли навіть взяти три очки, якби Мало Гюсто на останніх хвилинах краще пробив з меж 11-метрової позначки.

У компенсований час все ще раз різко перевернулося. Мало Гюсто мав стати героєм, а став антигероєм. У штрафному майданчику Ліона виникла легка паніка, кілька рикошетів – м’яч від Гюсто залетів у ворота. Марсель переміг! Команда Маліновського набрала 67 очок і піднялася на друге місце Ліги 1. Ліон з 50 балами йде сьомим.