Вчора “Манчестер Сіті” оформив вихід до фіналу Кубка Англії і тепер в очікуванні свого суперника. Він визначався у цьому матчі: “Брайтон” Роберто де Дзербі зустрічався на “Вемблі” із “Манчестер Юнайтед”. У двох останніх матчах “чайки” перемагали “Юнайтед”. Але це було ще до початку каденції Роберто де Дзербі.

Кубок Англії, 1/2 фіналу.

Брайтон – Манчестер Юнайтед 0 : 0 пен. 6 : 7.

Серія післяматчевих пенальті:

1 – 0. Маккалістер

1 – 1. Каземіро

2 – 1. Гросс

2 – 2. Далот

3 – 2. Ундав

3 – 3. Санчо

4 – 3. Еступіньян

4 – 4. Решфорд

5 – 4. Данк

5 – 5. Забітцер

6 – 5. Вебстер

6 – 6. Вергхорст

6 – 6. Солімарч (вище воріт)

6 – 7. Лінделоф

“Брайтон енд Гоув”: Санчес, Еступіньян, Вебстер, Данк, Энсисо (Велтман, 67), Кайседо, Гросс, Марч, Макаллістер, Мітома, Велбек (Ундав, 75)
Тренер: Роберто Де Дзербі

“Манчестер Юнайтед”: де Хеа, Далот, Ван-Біссака (Маласія, 101), Лінделеф, Шоу, Еріксен (Фред, 62), Каземіро, Фернандеш (Веггорст, 101), Антоні (Забітцер, 90), Рашфорд, Марсьяль (Санчо, 85)
Тренер: Ерік тен Гаг

Попередження: Мітома, 90+2 – Каземіро, 36, Шоу, 53, Лінделеф, 97

До матчу обидві команди підійшли з кадровими проблемами, но тренери зуміли найти оптимальні склади на цю зустріч. Перший тайм пройшов досить спокійно. Здавалось, що ні Де Дзербі, ні Тен Хаг не хотіли ризикувати. Якщо на початку гри Брайтон діяв трішки гостріше, то під кінець тайму Манчестер Юнайтед заволодів ініціативою. Манкуніанці провели декілька гарних атак, але голкіпер “чайок” не помилявся.

У другому таймі володіння м’ячем дещо вирівнялось порівняно з першою частиною гри. Брайтон та Манчестер Юнайтед обмінювалися моментами, але жодній команді не вдалося відкрити рахунок у зустрічі. Зазначимо, що голкіпери команд грали бездоганно у своїх штрафних майданчиках. Основний час так і закінчився нулями на табло, а боротьбу за путівку в фінал команди продовжили в овертаймі.

В додатковий час у Манчестер Юнайтед був прекрасний шанс відкрити рахунок, але Санчес в неймовірному падінні не дав м’ячу опинитися у сітці воріт. Команда Тен Хага робила спроби підійти до штрафного майданчика Брайтона, але 100% моменту створити не вдавалося. Рашфорд покинув спроби підійти ближче до воріт суперника й почав бити здалеку. Спроби нападника Манчестер Юнайтед були небезпечними, але все одно забити не вдалося. Під кінець гри Мітома змарнував вихід віч-на-віч з Де Хеа.

Перші в серії пенальті били підопічні Де Дзербі. Перші п’ять спроб обидві команди реалізували без шансів для голкіперів. Перший промах у серії допустив півзахисник Брайтона Соллі Марч, а ось Лінделеф не промазав і відправив свою команду у фінал.

Нагадаємо, що фінальний поєдинок відбудеться 3 липня на Вемблі. Кубок розіграють між собою Манчестер Сіті та Манчестер Юнайтед.