Один із центральних матчів другої частини сезону Першої ліги. Зустрічалися команди, які вважалися головними претендентами на прямі путівки до УПЛ. Щоправда, уникнути невдач цієї весни “Поліссю” та “Оболоні” не вдалося. Більше того, киянам ще не вдалося перемогти у Чемпіонській групі – обидва матчі “пивовари” завершили внічию.

Перша ліга, Чемпіонська група. 3-й тур.

Полісся Житомир – Оболонь Київ 0 : 1.

0 – 1. Єрмоленко – 28.

У Житомирі зіграли найбільш очікуваний матч у турі. “Полісся” раніше у Першій лізі очок з “Оболонню” не набирало – 3 поразки. Підопічні Іващенка у нинішньому чемпіонаті не програють вже 5 ігор: 2 перемоги та 3 нічиї. Проте, вони мали зіграти на максимум, щоб сподіватися на позитивний результат проти лідера групи.

У порівнянні з минулим туром у складі “Полісся” відбулося дві зміни. Замість Кушніренка та Шастала вийшли Янаков та Вакула. У гостей зміни були більш масштабні. З перших хвилин з’явилися Груша, Прокопенко, Косовський, Єрмоленко.

Вже з перших хвилин господарі заволоділи ініціативою, тому “пивоварам” довелося сідати до своїх воріт, щоб не пропустити швидкий гол. Проте, відкривати рахунок мали саме гості. Чернов на швидкості увірвався до штрафної і віддав на Грушу, але Віталій пробив вище воріт. Підопічні Іващенка витримали стартовий натиск і поступово вирівняли гру. На 28-й хвилині кутовий допоміг киянам відзначитися. Чернов скинув на Єрмоленко, який з декількох метрів переправив м’яч у сітку.

Забитий м’яч додав футболістам “Оболоні” впевненості у власних силах, а ось колектив із Житомира ніяк не міг пройти організований захист суперника. Ще до перерви довелося “Поліссю” змінювати травмованого Крушинського. Лазарет гравців центра поля у лідера переповнений.

Відразу після перерви кинулися відігруватися підопічні Калітвінцева. Небезпечно пробивав Грицук, але в останній момент підставив ногу Тарас Мороз. Кияни дуже грамотно збивали темп матчу, але і від “Полісся” очікували більшого. Хотіли розхитати захист суперника за рахунок постійних переміщень з флангів в центр, але гості до такої гри були готові. Варто віддати належне “пивоварам”. Тренерський штаб дуже якісно підготувався до матчу. Роботи у Федорівського не було.

Наприкінці зустрічі хорошу можливість відзначитися мав Морозко, але він головою пробив вище воріт. У підсумку, матч завершився мінімальною перемогою “Оболоні”, яка дозволила киянам повернутися на перше місце. Можливо, не просто так спортивним директором “Полісся” призначили Максимова? Можливо, саме Юрій Максимов у майбутньому стане новим тренером команди?