Обидві команди зголодніли за перемогами. Безвиграшна серія харків’ян налічувала 8 матчів, а львів’яни не могли виграти в 6 поєдинках поспіль. І якщо підопічні Едмара опускаються все ближче до зони перехідних матчів, то становище “містян” можна назвати безнадійним. Мабуть, це був один з останніх шансів для команди Анатолія Безсмертного, щоб розвіяти скептицизм і відштовхнутися від дна.

УПЛ, 22-й тур.

ФК Львів – Металіст 1925 Харків 0 : 2.

0 – 1. Бичек – 26.

0 – 2. Капінус – 84.

ФК Львів: Олександр Рибка, Ахмед Алібеков, Івіян Свржняк (Адерінсола Есеола 66), Ярослав Богунов, Владислав Бугай (Богдан Мишенко 72), Денис Кузик, Олександр Бєляєв, Артем Мільченко, Максим Сасовський (Сергій Сімінін 75), Олексій Дитятьєв (Роман Никитюк 66), Ігор Габріель

Металіст 1925: Денис Сидоренко, Дмитро Капінус, Євген Ткачук, Бека Вачіберадзе (Андрій Ткачук 68), Ростислав Русин, Ігор Курило (Михайло Рудавський 82), Костянтин Бичек (Андрій Чирук 60), Владислав Дмитренко (Андрій Ременюк 60), Дмитро Кравченко (Ярослав Мартинюк 68), Артем Габелок, Микита Безуглий

Попередження: Івіян Свржняк 9, Ігор Габріель 67 – Євген Ткачук 64

Шестиматчева безвиграшна серія Львова не залишали підопічним Анатолія Безсмертного інших варіантів, окрім перемоги у матчі з Металістом 1925. Харків’яни також не хапали зірок з неба, але завдяки успішній грі у першому колі, перебували у турнірній таблиці вище за суперника.

Свою зарядженість представники Львова продемонстрували вже з перших хвилин – Алібеков потужним ударом порвав рекламний щит, не влучивши у ворота. За трохи Мильченко п’ятою вивів Свржняка на ударну позицію, той віддав партнеру назад і Артем з району одинадцятиметрової позначки дивом не влучиву правий кут. Сасовський головою замикав навіс зі штрафного від Алібекова – повз ворота.

Львів продовжував володіти ініціативою, однак в середині тайму прогавив контратаку і пропустив практично з першого моменту харків’ян. Вачіберадзе з центра поля вирізав на правий фланг на Русина, Ростислав розхитав Кузика, посадив його на п’яту точку і прострілив у воротарський. Бичек замкнув у вже порожні ворота. Металіст 1925 нарешті перервав свою суху серію – команда не забивала голів 458 хвилин. В свою чергу пропущений м’яч став для Рибки 99-м в рамках УПЛ – на носі сумний ювілей.

Наприкінці тайму Капінус пробив з-за меж штрафного – над поперечиною. У відповідь Свржняк завдавав удару метрів з 23-х – Сидоренко в падінні забрав.

По перерві Львів побіг відігруватись. Алібеков віддавав розрізний пас на Бугая – занадто сильно. Кузик навішував у штрафний на Богунова, той намагався пробити головою, але Сидоренко рукою вибив м’яч. У відповідь Капінус увірвався у володіння Рибки лівим флангом – Олександр ногою відбив.

На 64-й хвилині Сидоренко врятував Металіст 1925 від другого гола – після удару Бугая під поперечину кіпер харків’ян зумів перевести сферу на кутовий. За трохи Русин ледь не закинув Рибці за комірець, цілячись у дев’ятку – підстрахувала поперечина.

Чирука виводили на побачення з воротарем – бразилець Ігор в останній момент встиг забрати м’яч. За трохи Габелок піключив Ременюка, а той знайшов на лінії штрафного Русина – Ростислав ударом з льоту не влучив у площину воріт.

На 84-й хвилині харків’яни закрили гру. Русин відібрав в центрі, втік від чотирьох суперників лівим флангом, прострілив в район одинадцятиметрової позначки на Капінуса і той влучно пробив повз Рибку. На останніх хвилинах Богунов знайшов біля лінії штрафного Алібекова – Ахмед пробив засильно і зависоко.

Перемога принесла Металісту 1925 дев’яту сходинку і 25 очок, Львів з 13 пунктами залишився останнім.