Прімера. 30-й тур
23 квітня. Барселона. “Камп Ноу”
“Барселона” 17:15 “Атлетіко”
Арбітр: Хосе Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Барселона”

Після 0:4 від “Реала” та двох поспіль 0:0 з “Жироною” та “Хетафе” заговорили про кризу в атаці “Барселони”, але у виправдання Хаві нагадаємо про епідемію травм. Важко будувати гру, коли лідери півзахисту де Йонг та Педрі, а також ключовий вінгер Дембеле травмовані.

На “Атлетіко” все тріо вийде якщо не в старті, то на заміну, і це має додати “Барсі” атакуючої сили. Ну, а з обороною у Хаві і так все гаразд – 9 пропущених у 29 турах виглядають справді шокуюче.

Чи допоможуть каталонцям домашні стіни? Скоріше так. 36 очок у 14 турах на “Камп Ноу” – це найкращий результат у Ла Лізі. Але правда й те, що трибуни не зупинять Грізманна, що набрав хід – це доведеться робити гравцям. “Барсі” треба бути агресивнішою проти м’яча, ніж це було в останніх турах. Також чекаємо хоч чогось пам’ятного від Левандовського. Ну, не може форвард такого класу провалити всі великі матчі до єдиного. Чи може?..

“Атлетіко”

“Атлетіко” виграв усі 6 останніх матчів, а його безпрограшна серія у Ла Лізі триває з початку січня, коли команда Дієго Сімеоне програла… “Барселоні”.

Такого ходу від “Матрацників” після провальної осені не чекав ніхто. Все працює – і фланги, де місця застовпили Карраско з Моліною, і півзахист з вічним Коке в ролі чистильника, і навіть оборона покращилася з того часу, як набрав форму Хіменес. Ну, а Грізманн – це взагалі космос. У француза вже 11+8 у Ла Лізі; через нього йде все.

На “Камп Ноу” такому “Атлетіко” під силу навіть домінувати. 30 очок у 14 виїздах доводять, що команда Сімеоне не боїться чужих трибун. Але є й ложка дьогтю – це реалізація. 4 з 5 останніх перемог “Атлетіко” були мінімальними і супроводжувалися нервами на останніх хвилинах через те, що Корреа, Мората та компанія запороли надто багато шансів. З “Альмерією”, “Райо” та “Бетісом” фокус пройшов, але “Барса” таке не пробачить.

“Барселона” – “Атлетіко”: статистика особистих зустрічей

У вже згаданому січневому матчі каталонці перемогли 1:0 за дуже непоказної гри – допоміг гол Дембеле.

Якщо ж дивитися в розрізі останніх 2-3 років, то маємо дві перемоги “Барси”, два успіхи “Атлетіко” та одну нічию. Абсолютна рівність.

Орієнтовні склади

У “Барси” ще вчора повернулися до загальної групи Педрі, Френкі де Йонг та Усман Дембеле, і це чудова новина для Хаві. Тим часом у лазареті ще залишаються основний центрбек Крістенсен та універсал Роберто.

У “Атлетіко” через перебір карток не зіграють опорник Кондогб’я та універсал Льоренте, якого Сімеоне останнім часом використовував у центрі. Також до літа вилетів захисник Рейнілду, а Мемфіс Депай – під великим питанням. Усі втрати неприємні, але не критичні.

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Маркос Алонсо, Бальде – де Йонг, Бускетс, Педрі – Рафінья, Левандовський, Гаві

“Атлетіко”: Облак – Ермосо, Савіч, Хіменес – Моліна, де Пауль, Коке, Лемар, Карраско – Грізманн, Мората