Прімера. 30-й тур
22 квітня. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
“Реал Мадрид” 22:00 “Сельта”
Арбітр: Антоніо Матеу Лаос
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Реал”

“Реал” має 5 перемог у 6 останніх матчах у всіх турнірах. Серед іншого “Вершкові” розбили “Барсу” у Кубку (4:0) і двічі перемогли “Челсі” у ЛЧ, але при цьому поступилися у Ла Лізі “Вільярреалу” (2:3).

Чому програли? Натхненна гра Чуквезе плюс власна розхлябаність; на той момент “Барса” далеко втекла в таблиці, ось “Реал” і дав слабину. Як виявилося, дарма. Наразі каталонці потрапили у кадрову та ігрову кризу; у них 0 забитих у 3 останніх турах.

У такій ситуації Мадриду грати упівсили не можна, тому прогнозуємо на “Сельту” і сильний склад (хай і не без ротації), і потужний тиск. “Реал” чудово грає вдома – 31 очко у 14 турах; це теж плюс. Ну, і ще відзначаємо форму Бензема, який схуднув і ніби помолодшав за час Рамадану. В останніх матчах у француза постійно по 3-4 забійні моменти, і чимало він реалізує. Тим часом оборону “Сельти” ідеальної не назвеш.

“Сельта”

Для контексту, “Кельти” пропускали у всіх 4 останніх матчах і не зуміли виграти жоден з них. Їхню останню перемогу датовано 18 березня.

Криза? Навряд чи. Швидше, це реальний рівень “Сельти”, яка весь сезон чергує сильні і слабкі відрізки. У двох останніх чемпіонатах “Кельти” посідали 8-е та 11-те місця; зараз вони йдуть 12-ми, випереджаючи зону вильоту на 9 очок. Це для них норма.

Що може протиставити “Сельта” на полі “Реала”? Техніку Карлеса Переса на фланзі, ривки з м’ячем через центр від Вейги, реалізацію Аспаса. Це якщо пощастить, і Мадрид дозволить гостям грати у свій футбол. Треба розуміти, що у команди Анчелотті достатньо сил, аби закрити “Кельтів” у їхньому штрафному і не дозволити взагалі нічого.

“Реал” – “Сельта”: статистика особистих зустрічей

У першому колі “Реал” зім’яв “Сельту” на її ж полі в матчі, де “Кельтів” вистачило на 25-30 хвилин (4:1).

Ну, а взагалі востаннє “Сельта” відбирала очки у Мадрида на його полі у лютому 2020-го – тоді було зафіксовано нічию 2:2. З 11 гравців, які тоді вийшли у старті “Кельтів”, до сьогодні залишився лише нестаріючий Яго Аспас.