Головний тренер арабського “Аль-Айну” Сергій Ребров розповів про взаємодію з виконувачем обов’язків головного тренера збірної України Русланом Ротанем.

– Перед матчем нашої збірної з Англією в інтерв’ю “Динамо від Шурика” ви сказали, що жодного відношення не маєте до підготовки команди. Ротань разів 15 повторив в інтерв’ю “ТаТоТаке”, що з вами на контакті і саме з вашого посилу приймаються якісь певні рішення. І хто правий?

– Після того інтерв’ю я дзвонив Ротаневі. А колись Руслан дзвонив мені один раз. Він не має досвіду роботи зі збірною. Я йому сказав: “Руслане, я допоможу тобі всім, чим потрібно”. Я працюю з Ярмоленком, я знаю багатьох хлопців, з якими зідзонююсь. Надам тобі будь-яку допомогу, яку ти попросиш. Але ніколи в житті я не казав Руслану, що я – наступний тренер збірної, чи давав йому якісь вказівки: що робити, кого викликати, кого ставити. Можете спитати у Руслана. Я з ним розмовляв рівно раз. І я сказав, що будь-яку допомогу готовий надати.

– Але не йдеться про узгодження списків чи ще щось, просто спілкування?

– Звичайно. А яке я взагалі можу мати відношення до збірної, якщо в мене чинний контракт із моїм клубом. Як я можу когось консультувати, якщо у мене 3 гри на тиждень, якщо я не відходжу від комп’ютера. Як я можу консультувати тренера, не маючи уявлення, з ким він грає і не маючи уявлення про якість наших футболістів зараз. Якщо він узявся працювати зі збірною, то він взявся за великий обсяг роботи: подивитися всіх кандидатів, подивитися суперників та на основі цього вибудувати свій план на гру, що він зробив.