Турнірна таблиця УПЛ потроху вирівнюється – команди дограють ті матчі, які не були проведені вчасно. Один з таких матчів – між “Інгульцем” та “Рухом”.

УПЛ, 10-й тур.

Інгулець Петрове – Рух Львів  1 : 0.

1 – 0. Ковальов – 15-пен.

Вил: Соломон (Рух) – 90+1

Поєдинку в Петровому предував невеличкий скандал, пов’язаний із використанням VAR. Рух замовив фургон і навіть документально підтвердив готовність оплатити витрати, однак за регламентом такі питання повинні узгоджувтись із суперником. Інгулець же проігнорував запит, саботувавши приїзд відео-арбітрів.

За таких умов можна було очікувати на контроверсійні рішення суддей, причому на користь господарів. Звісно ж, саме так і сталося 🙂 Вже на 15-й хвилині Інгулець заробв пенальті внаслідок влучання Кучеренка в руку Роману.

Втім, якби VAR дійсно працював на матчі, то зрозуміти щось із повторів все одно не вдалося. У динаміці здавалося, ніби рука дещо відставлена, але на повторах картина інакше. Так чи інакше Дмитро Кривушкін вказав на 11-метрову позначку (до речі, це саме той арбітр, який не показав Бланко червону за фол проти Буяльського).

Ковальов впевнено реалізував пенальті. 1:0! Інгулець вирвався уперед. Львів’янам все одно треба скаржитись тільки на себе, адже старт зустрічі був за “козаками” – вони вже не раз вривались на край штрафного, а удар Головкіна звідти Паньків парирував ногою.

У “жовто-чорних” до перерви було все так погано, що Віталій Пономарьов провів подвійну заміну на 29-й хвилині. Замість Романа й Мисака вийшли Кітела та Альваренга. Гра дещо освіжилась – за кілька хвилин після їхньої появи команди розмінялись моментами.

Кучеренко замикав подачу з кутового, ледь не перекинувш Паньківа, а Таллес у штрафному пробивав з відскоку. Над воротами. Попри це, симпатичним поєдинок було важко назвати. Гра виглядала типовою для УПЛ, але народу прийшло немало.

В другому таймі футбол став ще нуднішим. До фінального свистка можна пригадати тільки постріл Резепова з гострого кута під поперечку (Паньків виручив) та замикання подачі зі стандарту у виконанні Климчука. М’яч пройшов у сантиметрах від дальньої стійки.

На 90-й хвилині фактор відсутності VAR знову дався взнаки. Соломон, який мав одну жовту за зрив контратаки, отримав другу жовту – в теорії, за симуляцію. Навіть якщо контакту з ногою суперника дійсно не було, епізод стався у центрі поля на фланзі, тож маємо черговий скандал.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Інгульця.