Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу. 2-й матч
19 квітня. Лондон, Мюнхен, Альянц Арена
Баварія – Манчестер Сіті 22:00
(перший матч – 0:3)
Телетрансляція – Megogo Футбол 1

Баварія

Ризикована тренерська рокіровка “Баварії” перед ключовим відрізком сезону зіграла з клубом поганий жарт. Після 8 перемог у 8 матчах у поточному розіграші Лізі Чемпіонів при Нагельсмані новий тренер провалився у першій же грі на європейських полях. Не краще у баварців справи при Тухелі і на внутрішній арені – виліт із Кубка від “Фрайбурга” (1:2), невиразна нічия з “Гоффенгаймом” та вимучений реванш у того ж “Фрайбурга”.

При Тухелі у “Баварії” виникли ще більші проблеми зі зломом колективів, що глибоко обороняються. Страждає колектив і проти команд з якісним високим пресингом – не можна не робити поправку на рівень “Манчестер Сіті”, але цього сезону мюнхенці не мали жодного іншого поєдинку, де суперник диктував їм свою гру, а не навпаки. Гірше став ходити і м’яч – через центр комбінації проходити перестали, а Кімміх та Горецка аномально низько опускаються на стадії розіграшу, бо у захисту регулярно виникають проблеми з білд-апом.

Тепер у “Баварії” буде спроба відіграти три м’ячі, хоча стільки ж команда забила за останні 4 гри. При цьому Шупо-Мотінг навряд чи зіграє через проблеми з коліном. Гнабрі провалив дві минулі ігри в ролі форварда, тому в старті чекати його не варто. Мане побився з Сане після фіаско на “Етіхад” і ігрові хвилини навряд чи отримає. Залишається лише універсальний Мюллер, якому доведеться закривати діру на вістрі атаки.

Манчестер Сіті

“Манчестер Сіті” навпаки підійшов до ключового відрізку сезону у феноменальній формі. Перемога над “Лестером” (3:1) на вихідних не тільки суттєво покращила шанси на чемпіонство після ще однієї осічки “Арсеналу”, а й стала 10-ою поспіль у всіх турнірах. На цьому відрізку, окрім 3:0 з “Баварією”, були знищення “РБ Лейпцига” (7:0), “Бернлі” (6:0), розгром “Ліверпуля” (4:1) та солідна гра проти “Ньюкасла” (2:0) . І всього 4 пропущені проти 37 забитих.

Ерлінг Голанд став х-фактором команди в нападі, забивши вже 47 голів до квітня у складі клубу у всіх турнірах. Включаючи 11 у Лізі Чемпіонів, і це при двох пропущених поєдинках на груповому етапі. При цьому норвежець більше не приносить “Сіті” дисбаланс без м’яча. Ерлінг провів у матчі з “Баварією” всі 90 хвилин, і його команда провела один із найсильніших оборонних перфомансів останніх років.

Важко уявити, що може зупинити “містян” на шляху до півфіналу. Єдиною кадровою втратою перед грою у відповідь з “Баварією” став Філ Фоден. Решта в повному порядку. Хіба що Аканджи “висить” на жовтій і йому варто бути обережнішим у Мюнхені.

Статистика та факти

  • Пеп Гвардіола виграв 54% своїх матчів у плей-офф Ліги чемпіонів (40/73), це найкращий показник серед усіх тренерів із 30+ матчів.
  • “Баварія” при Тухелі виграла лише 2 з 5 матчів у всіх турнірах.
  • Томас Мюллер виграв 99 матчів у Лізі чемпіонів. Лише два футболісти мають показник у 100 і більше перемог (Ікер Касільяс 101 та Кріштіану Роналду 115).
  • “Манчестер Сіті” не програє 13 матчів у всіх турнірах (11 перемог, 2 нічиї).
  • “Баварія” у першому матчі з “Сіті” пропустила більше голів, ніж у 8 попередніх матчах турніру разом узятих.
  • Ерлінг Голанд забив 11 голів за “Манчестер Сіті” у Лізі чемпіонів, у середньому він відрізняється кожні 45 хвилин.
  • Загалом у Голанда 47 голів у 40 матчах за “Ман Сіті”.

Особисті зустрічі

Цей матч стане восьмим між цими командами. “Манчестер Сіті” здобув чотири перемоги проти трьох у “Баварії”. Нічих зафіксовано не було. На рахунку “містян” 12 голів проти 10 у мюнхенців. Насамперед команди зустрічалися лише в рамках групового етапу Ліги чемпіонів з вересня 2011 року по листопад 2014 року.

Орієнтовні склади

“Баварія”: Зоммер – Павар, Упамекано, де Лігт, Девіс – Горецка, Кімміх – Коман, Мусіала, Сане – Мюллер

“Манчестер Сіті”: Едерсон – Уокер, Рубен Діаш, Аке – Стоунз, Родрі – Бернарду Сілва, де Брейне, Гюндоган, Гріліш – Голанд