15 квітня. 17:00. Ліверпуль. Стадіон “Гудісон Парк”
Чемпіонат Англії. 31-й тур
“Евертон” (Ліверпуль) – “Фулгем” (Лондон)
Де подивитися: Setanta Sports
Дискваліфіковані: Абдулай Дукуре – Александар Митрович
Травмовані: Шеймус Коулман (під питанням), Андрос Таунсенд, Домінік Калверт-Льюїн – Неескенс Кебано, Лейвін Курзава

“Евертон”

За два місяці роботи Шона Дайча “Евертон” досягнув явного прогресу. Проте у попередньому турі “іриски” за змістом гри знову нагадали нерайдужні часи Френка Лемпарда, зокрема минулорічну поразку 0:5 від “Тоттенгема”. До погрому на “Олд Траффорд” (поразка 0:2) справа не дійшла, чому ліверпульці передусім повинні завдячувати Джордану Пікфорду і марнотратству “червоних дияволів”. Та загалом для “Евертона” матч з “Манчестер Юнайтед” можна назвати своєрідним кроком назад. Вочевидь Шон Дайч поки не знайшов рішення, як і ким замінити Абдулая Дукуре – футболіста, який при новому головному тренері став ключовим у тактичних побудовах “ірисок”. Найтривожніше для “Евертона” – це те, що малієць пропустить наступні два матчі команди, які виглядають для неї ключовими у боротьбі за виживання.

“Фулгем”

Перший з них “Евертон” проведе проти “Фулгема”. “Дачники” останнім часом перетворилися на постачальника очок для команд, які змагаються за право залишитися в АПЛ. Після того, як підопічні Марку Сілви набрали 39 очок, що убезпечили від вильоту, в чемпіонаті Англії лондонці зазнали чотирьох поразок поспіль. Зокрема у попередніх двох турах “дачники” поступилися конкурентам “Евертона” – “Борнмуту” (1:2) і “Вест Гему” (0:1).

На виступах “Фулгема” негативно позначилися драматичний виліт з Кубка Англії та тривала дискваліфікація Александара Митровича. Схоже, ці дві події психологічно підкосили команду. І наразі лондонцям складно відшукати мотивацію на матчі, які залишилися в цьому сезоні: виліт команді не загрожує, а шанси на вихід в єврокубки примарні.