Ліга Європи
1/4 фіналу, перший матч
13 квітня, 22:00. “Олд Траффорд” (Манчестер)
Головний арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)
Пряма трансляція: Мегого Футбол 1

Манчестер Юнайтед

“Манкуніанці” потроху виходять зі шторму. Особливо він був у Англійській Прем’єр-лізі. Спочатку поразка від “Ліверпуля”, потім домашня нічия з “Саутгемптоном”, а далі 0:2 у матчі з прямим конкурентом за бронзу “Ньюкаслом”. Все це вже позаду, адже у минулих двох зустрічах проти “Брентфорда” та “Евертона” “Манчестер Юнайтед” виграв із загальним рахунком 3:0. Забивати “червоні дияволи” повинні були значно більше, адже за 180 хвилин завдали 47 ударів, однак реалізація підвела.

У тому числі у цих двох поєдинках не грав у основі нападник Ваут Вегхорст, котрий після свого переходу став залізним футболістом старту. Можливо так тен Хаг хотів покращити реалізацію команди, однак це не надто допомогло. Головна причина спаду МЮ у всіх лініях – це втома та загальне виснаження виконавців. Нідерландський наставник продовжує використовувати консервативний підхід до вибору складу: завжди грають усі найкращі. Через це і травми на рівному місці або ж в не надто важливих матчах (як-от Еріксен проти “Редінга”).

Кадри господарів

Але Крістіан уже готовий до гри. У минулому матчі проти “Евертона” він зіграв вперше за майже 2,5 місяці, провівши на полі 14 хвилин. Однак у тому ж поєдинку з “ірисками” Маркус Рашфорд травмував м’яз, через що сьогодні не зіграє. Йому компанію в лазареті складують ван де Бек, Гарначо, Шоу і Хітон.

Севілья

Весь сезон андалусійців можна занести до рубрики “інциденти”. Команда, котра у минулому сезоні Ла Ліги всього двома очками поступилася другій “Барселоні”, у цьому розіграші іспанського чемпіонату бовтається внизу турнірної таблиці. Причини на це є різні: і дивні рішення керівництва щодо трансферів, і спад гравців команди. Однак навіть при певних реформах по ходу сезону практично нічого не змінюється.

“Севілья” наразі іде на 13 місці Ла Ліги. До зони вильоту майже в чотири рази ближче, ніж до зони Ліги чемпіонів (п’ять очок проти 19). За останні чотири матчі андалусійці перемогли лише у “Кадіса”. До речі, до цієї четвірки поєдинків також входить і зустріч у Стамбулі проти “Фенербахче”. Після 2:0 вдома “Севілья” буквально вистояла мінімальну поразку 0:1, котра допомогла їй пройти далі. За 90 хвилин завдати три удари – це максимум, на який підопічні Сампаолі спромоглися у матчі-відповіді.

Кадри гостей

Втрати у “Севільї” є, однак їх не можна назвати значними. Серед основних гравців не буде через травму Хордана. Також резервіст Корона перебуває у лазареті. А ось Папе Гує не заявлений на єврокубки за “Севілью”.

Останні матчі Манчестер Юнайтед та Севільї
Останні п’ять зустрічей господарів

08.04. Манчестер Юнайтед – Евертон 2:0 (АПЛ)
05.04. Манчестер Юнайтед – Брентфорд 1:0 (АПЛ)
02.04. Ньюкасл – Манчестер Юнайтед 2:0 (АПЛ)
19.03. Манчестер Юнайтед – Фулгем 2:1 (Кубок Англії)
16.03. Бетіс – Манчестер Юнайтед 0:1 (АПЛ)

Останні п’ять зустрічей гостей

07.04. Севілья – Сельта 2:2 (Ла Ліга)
01.04. Кадіс – Севілья 0:2 (Ла Ліга)
19.03. Хетафе – Севілья 2:0 (Ла Ліга)
16.03. Фенербахче – Севілья 1:0 (ЛЄ)
12.03. Севілья – Альмерія (Ла Ліга)

Особисті зустрічі між командами

В офіційних матчах колективи грали всього тричі. У жодному з них “Манчестер Юнайтед” ще не перемагав: одна нічия і три поразки. Востаннє вони грали у ковідному 2020-му у півфіналі Ліги Європи. Тоді ця стадія була проведена в один матч, у якому “Севілья” перемогла 2:1.

До цього колективи перетнулися в 1/8 фіналу ЛЧ сезону 17/18 рр. Вдома “Севілья” витримала нулі, а на “Олд Траффорд” здобула звитягу 2:1.

Цифри і факти

  • “Севілья” стане четвертою командою для “манкуніанців” з Іспанії у поточному сезоні. До цього був “Реал Сосьєдад”, “Барселона” і “Бетіс”.
  • В останніх семи з восьми гостьових поєдинків андалусійці не перемогли (п’ять поразок в основний час).
  • “Манчестер Юнайтед” не поступається у 25 матчах поспіль (22 перемоги, три нічиїх).
  • 11 з останніх 14 голів МЮ забив після перерви.
  • Андалусійці шість разів перемагали у Лізі Європи, “манкуніанці” мають один трофей.