Манчестер Сіті святкував впевнену домашню перемогу над Баварією у першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів 2022/23 з футболу.
Ліга чемпіонів
1/4 фіналу, перший матч
11 квітня

Манчестер Сіті (Англія) – Баварія (Німеччина) 3:0 (1:0)

Голи: 1:0 – 27 Родрі, 2:0 – 70 Сілва, 3:0 – 77 Голанд

Манчестер Сіті: Едерсон, Аке, Діаш, Аканджі, Родрі, Стоунз, Ґріліш, Ґюндоган, Де Брюйне (Альварес 68), Сілва, Голанд

Баварія: Зоммер, Павар, Упамекано, де Лігт, Девіс (Канселу 81), Кімміх, Ґоретцка, Коман, Мусіала (Мане 69), Сане, Ґнабрі (Мюллер 80)

Попередження: Сілва 48 – Девіс 49, Павар 88.

“Баварія” є рекордсменом за кількістю виходів до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Наставник мюнхенської команди вирішив залишити у запасі Жоау Канселу, якому хотілося багато довести своїй колишній команді.

Суперники розпочали поєдинок на високих швидкостях, але небезпечних моментів у першому таймі майже не було. На дев’ятій хвилині зустрічі Холанд пресингував Зоммера, який в останній момент вибив м’яча з-під ніг форварда. Біля протилежних воріт атаки німців будували через напівфланг, за який відповідав Аканджі. Захисник постійно помилявся, але гостям не виходило скористатися його промахами.

Гол став несподіванкою. На 27-й хвилині Родрі отримав передачу перед чужим штрафним і сильним обвідним ударом забив у верхній кут воріт “Баварії”, 1:0. Незабаром Зоммер не зумів забрати м’яч у руки під пресингом Гриліша, але відразу впорався з ударом від Гюндогана.

Другий тайм розпочався із щільного удару у виконанні Сане. Едерсон не зміг зафіксувати м’яч у руках, але воротаря підстрахував захисник. Біля протилежних воріт захисники “Баварії” заблокували спробу забити у виконанні Холанда.

На 70-й хвилині, коли травмований Де Брюйне покинув поле, господарі забили другий м’яч. “Сіті” скористався помилкою оборони “Баварії”, Холанд м’яко навісив ліворуч на дальню штангу, де Бернарду Сілву спокійно пробив у порожній кут воріт, 2:0.

Через кілька хвилин Стоунз на лівому краю штрафного майданчика відгукнувся на передачу з глибини поля і головою скинув м’яч на Холанда. Ерлінг забив свій 11 гол у Лізі чемпіонів і 45 — загалом цього сезону, 3:0.

“Манчестер Сіті” зробив впевнений крок на шляху до півфіналу Ліги чемпіонів. “Баварія” може розраховувати лише на диво.