У 28-му турі іспанської Ла-Ліги Барселона вдома зіграла внічию з Жироною. Матч завершився з рахунком 0:0.

Далеко не найкращий матч для обох каталонських команд у поточній Ла Лізі. І “Барса”, і “Жирона” вміють грати цікавіше.

Захоплюючим для вболівальників виявився лише стартовий відрізок – і то переважно завдяки обрізкам гостей. У першому випадку їх пробачив Левандовський, пробивши вище поперечини, у другому – Гассаніга встиг винести з воріт м’яч після ляпу Буено.

У акціях у відповідь у “Жирони” по разу повз ворота пробили Циганков і Кастельянос.

Цікаво, що з кожною хвилиною знаходження команд на полі темп гри падав. “Жирону” це влаштовувало, вона так знижувала ризики. Щодо “Барси”, то, швидше, це ефект від травм і недавніх 0:4 у Класіко – команда ніби у психологічній ямі.

Вибратись сьогодні з неї так і не вдалося. На 38-й хвилині Араухо після кутового ефектно зрізав м’яч у ворота, але Гассаніга зіграв на стрічці ідеально.

Інших моментів команда Хаві не створила. Фаті, Роберто, Кессьє, Рафінья – все повз касу. Гаві запам’ятався лише провокаціями, Левандовський бігав, як і належить у 34 роки – тобто, підтюпцем.

Напевно, “Жирона” могла навіть перемогти цю версію “Барси”, але Таті Кастельянос у вирішальному моменті на 58-й хвилині не покотив Циганкову на порожні ворота та ще й сам пробив жахливо. Мічел у гніві замінив аргентинця вже за три хвилини – і ми його розуміємо.

Загалом по українцю – він більше гарував, ніж атакував. Коли м’яч до нього потрапляв, Віктор приймав неяскраві, але правильні рішення. З виходом Стуані тренер навіть спробував використати Циганкова ліворуч, але цей хід не спрацював і його замінили на правшу, якому там грати було зручніше.

У таблиці навіть така нічия наблизила “Барсу” до чемпіонства, адже “Реал” свій матч програв; відрив Блауграни завдяки цьому виріс до 13 очок. “Жирона” має 11-ту позицію, 35 балів та 8 очок переваги над зоною вильоту, яка команді Мічела вже майже не загрожує.

28-й тур Прімери. Барселона. “Камп Ноу”

“Барселона” – “Жирона” – 0:0

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Ерік Гарсія, Бальде – Гаві, Бускетс, Роберто (Кессьє, 46) – Рафінья (Альба, 75), Левандовський, Фаті (Ферран Торрес, 68)

“Жирона”: Гассаніга – Арнау, Буено, Давід Лопес, Хаві Ернандес – Ромеу – Циганков (Рікельме, 71), Борха Гарсія (Алейш Гарсія, 46), Мартін (Валері, 85), Тоні Вілья (Коуто, 60) – Кастельян (Стуані, 60)

Попередження: Кастельянос, 32, Стуані, 77