Відомий український журналіст Микола Несенюк опублікував у фейсбуці звернення до УАФ із проханням прояснити, в якому статусі зараз існує Кубок України:

“На дворі квітень. До закінчення поточного чемпіонату України з футболу залишається якихось десять турів і на початку червня футбольний сезон 2022-2023, проведений попри війну, прийде до свого завершення. А що тоді із Кубком України? Із другим за рангом футбольним змаганням українських футболістів, який веде свою історію з 1992 року? З торішнім розіграшем все ясно — його призупинили разом із чемпіонатом після 24 лютого 2022-го. А що далі?

Нагадаю, що… Кубок України належить Українській асоціації футболу на чолі з нещодавно переобраним Андрієм Павелком. Згадана асоціація поки що ніде і ніяк не повідомила про долю другого за рангом футбольного турніру. Принаймні жодної інформації про Кубок України на офіційному сайті УАФ немає. Натомість є чутки, якими УАФ нібито пропонувала тренерам українських футбольних команд проект нового формату нинішнього Кубка України, який мав пройти навесні. Пропозиція була неофіційною, вважайте, таємною. Єдине, що можна сказати точно — тренери, які зізналися, що отримали цей проект, категорично з ним не погодилися, і ще називали його різними словами.

Це все було ще у січні-лютому. Нині квітень. Гей, УАФ! Відгукнися! Скажи щось про Кубок України!”