Прімера. 28-й тур
10 квітня. Барселона. “Камп Ноу”
“Барселона” 22:00 “Жирона”
Арбітр: Антоніо Матеу Лаос
 Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Барселона

0:4 проти “Реала” посеред минулого тижня стали холодним душем для “Кулес”. Так, їхня команда стабільно проводить чемпіонат, але в топ-іграх вона, як і раніше, вразлива.

Травм стало надто багато. Проти “Жирони” знову не зіграють Педрі, Дембеле, Френкі та Крістенсен, а це потужний удар по якості півзахисту та оборони. Також незрозумілий і психологічний стан після проваленого Ель Класіко. Це що стосується проблем.

Позитиву, однак, теж вистачає. Синьо-гранатові блискуче грають на “Камп Ноу” у Ла Лізі – у них 35 очок у 13 матчах, а різниця голів 27:2. По-друге, “Реал” у суботу програв “Вільярреалу” (2:3), тож турнірного тиску немає й близько. Ну, і, по-третє, “Жирона” – ідеальна жертва для Левандовського…

Жирона

… Роберт любить забивати невеликим клубам, а тут ще й команда без центру оборони. Тільки вдумайтеся – у “Жирони” лише 1 сухий матч у 27 турах!

Команда Мічела тримається всередині таблиці лише завдяки атаці – причому частіше позиційної, ніж швидкої. Циганков відіграє важливу роль у комбінаціях на чужій половині, але й без нього вистачає цікавих постатей – наприклад, екс-“Містянин” Алейш Гарсія та орендований у “Атлетіко” РоРо Рікельме.

Ясно, що позбавити “Барсу” м’яча у них не вистачить сил, але й постійного монотонного володіння від господарів також не буде. Скоріше, на нас чекає матч, де “Жирона” покаже все, що вміє на даний момент. У її складі багато молодих гравців, їм важливо себе “продати”. Якщо це співпаде з кризою “Барси” – що ж, тоді у гостей навіть з’являться шанси не програти. Інакше, на жаль, ніяк. Команди хоч і схожі за стилем, але їх клас дуже різний.

Барселона” – “Жирона”: статистика особистих зустрічей

У січні команди зустрічалися на полі “Жирони”, і тоді “Барса” мінімально перемогла (1:0) завдяки фірмовому прострілу Альби.

Ну, а остання осічка синьо-гранатових у матчі зі своїм скромним сусідом відбулася ще у вересні 2018-го – тоді на “Камп Ноу” було зафіксовано нічию 2:2 з дублем Стуані.

Орієнтовні склади

Як уже говорилося, у “Барси” поза складом Педрі, Френкі, Крістенсен та Дембеле. Також з цікавого очікуємо повернення Гаві у півзахист та вихід Ансу Фаті – “Блауграні” треба атакувати.

У “Жирони” після травми повернеться Алейш Гарсія – її ключовий центрхав. При цьому втрат теж вистачає – серед найважливіших опорник Борха Гарсія та атакуючий хав Янхель Еррера.

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Алонсо, Альба – Роберто, Бускетс, Гаві – Ферран Торрес, Левандовський, Фаті

“Жирона”: Гассаніга – Арнау, Буено, Давід Лопес, Хаві Ернандес – Ромеу, Алейш Гарсія, Мартін – Циганков, Кастельянос, Рікельме