Головний тренер лондонського “Арсеналу” Мікель Артета прокоментував Sky Sports і ВВС виїзний матч із “Ліверпулем”, у якому “каноніри” вигравали 2:0, але в підсумку задовольнилися лише нічиєю на “Енфілді”, за яку можуть дякувати кіперу Аарону Рамсдейлу:

– Чудова гра – для тих, хто дивився її в усьому світі. Дуже напружений матч.

Ми почали добре, але перед перервою пропустили через власну недбалість і дали “Ліверпулю” імпульс. А самі втратили контроль над грою – вона стала відкритою, у нас пішли втрати м’яча, але ми в підсумку вистояли завдяки нашому воротареві.

Думаю, нічия – справедливий результат, з огляду на те, що ми вигравали 2:0, але потім припустилися помилки, а гол “Ліверпуля” вселив надію в натовп уболівальників на “Енфілді”, він завівся – нам довелося проявляти стійкість і сподіватися на удачу. Але Аарон Рамсдейл знову був чудовий.

Хоча будь-якій команді на “Енфілді” знадобиться хороший воротар, але загалом я дуже незадоволений тим, з яким характером ми грали після перерви – це просто ганьба, якщо врахувати, як ми розпочали матч і який урок дали “Ліверпулю” у першому таймі.

Якби ми в другому таймі зіграли ще п’ятнадцять хвилин так, як до перерви – гра розвивалася б інакше, ми могли б узяти три очки. Але гарно розпочавши, ми знову втратили контроль – гра стала дуже хаотичною, і в перехідних фазах “Ліверпуль” міг забити три-чотири голи, хоча в нас теж були два-три хороші шанси.

Однак я ще не бачив, щоб хтось домінував на “Енфілді”, де “Ліверпуль” обіграв усіх сильних суперників, і тільки з “Реалом” їм не пощастило, хоча і проти мадридців вони могли крупно вигравати після перших двадцяти хвилин. Але в нас вийшло в перші тридцять хвилин зіграти саме так – ми впоралися з тиском, потім впорався наш кіпер.

Утім, якщо я зможу переконати команду далі грати так, як у стартові півгодини – це очко допоможе нам у боротьбі за титул, – резюмував Артета.