На останніх хвилинах поєдинку Першої ліги Полісся – МФК Металург Запоріжжя (1:2) трапився інцидент, який зовсім не прикрашає футбол.

На 90-й хвилині матчу за рахунку 1:2 на користь Металурга Артем Козак впав у штрафному майданчику гостей. Рефері Софія Причина пенальті не призначила, що обурило футболістів житомирської команди, які оточили арбітриню, вимагаючи змінити вердикт.

Особливо активно проти цього рішення протестував захисник Полісся Вадим Червак, який перейшов у житомирську команду влітку 2022-го із празької Спарти. Футболіст настільки був обурений рішенням Софії Причини, що прибіг до неї кількадесят метрів і штовхнув 24-річну арбітриню у спину.

Рефері за себе постояла, показавши Черваку пряму червону картку. Гравці Полісся мали претензії до львів’янки ще раніше, коли вона призначила 11-метровий у їхні ворота. Тоді господарі теж активно висловлювали невдоволення рішенням рефері, однак в тому випадку обмежилося лише неприємними словами.

Нещодавно схожий інцидент трапився у Кубку Англії. У поєдинку Манчестер Юнайтед – Фулхем Мітровіч штовхнув арбітра, за що отримав 8-матчеву дискваліфікацію.

Після гри житомирський клуб виклав відеоогляд матчу у своєму YouTube-каналі, проте дії Вадима Червака до нього чомусь не потрапили.

Нагадаємо, Полісся впевнено виграло осінню частину Першої ліги у Групі А. Команда Юрія Калітвінцева потрапила до чемпіонської групи і є одним із головних претендентів на вихід в УПЛ.