Головний тренер харківського “Металіста” Огнєнович Періца прокоментував поразку від донецького “Шахтаря” в рамках 20-го туру УПЛ.

– Ми готувалися до цього матчу, знали, що буде така гра. Знали, що “Шахтар” – це дуже добра команда. Розуміли, що якщо у суперника буде контроль м’яча – нам буде дуже складно. Думаю, що ми в більшості епізодів змогли створити ті ситуації, які й планували. Просто нам треба забити гол. Завжди це повторюю. Навіть з “Шахтарем”, який є дуже доброю командою, ми створили кілька моментів. Але треба забити. Це найголовніше.

– Тиждень тому після матчу з “Колосом” ви сказали, що “Шахтар” не треба боятися, що “Металіст” гратиме так, як може. Сьогодні дійсно так і трапилося. План був зіграти у свою гру з “Шахтарем”?

– Звісно, у “Шахтаря” дуже добра команда, але в “Металіста” є гравці, які можуть грати проти будь-якого суперника в Україні. Ми це знаємо. Нам треба забити гол – це найголовніше. Якщо буде одна гра, в якій нам вдасться все те, що ми хочемо, я думаю, потім в кожній грі буде легше.

– Оцініть гру сьогоднішнього новачка Роберто Коррала.

– Йому було важко, як і всім. Це перша його гра. Але нормально відпрацював в оборонній фазі, у фазі атаки трохи не вистачало того, що ми хотіли, але можу сказати, що в цілому він зіграв нормальну гру.

– Наскільки психологічно складно команді через те, що вона не може виграти вже протягом тривалого часу?

– Звісно, це неприємний психологічний момент. Ми знаємо, що нам потрібно виграти один матч і після цього команда буде на іншому психологічному рівні. Треба йти від гри до гри. Наступний матч – дуже важливий для нас. Треба заробити в ньому три очки.