Збірна України з футболу з поразки стартувала у відборі на Євро-2024. У гостях програла Англії. Але найсумніше, що наша збірна не має тренера.

Після відходу Олександра Петракова у пожежному порядку був викликаний до національної команди Руслан Ротань, який тренує Олександрію та молодіжну збірну України. УАФ довгий час веде переговори з Сергієм Ребровим, але він на контракті у Аль-Айні (ОАЕ).

Як запасний варіант розглядається кандидатура хорватського фахівця Славена Біліча. Про це в Twitter пише авторитетний інсайдер Фабріціо Романо.

«Славен Біліч – кандидат на посаду у збірній України на випадок, якщо УАФ наважиться на неминучу зміну тренера. Заплановано переговори, аби зрозуміти ситуацію. Біліча високо цінують і він вільний після того, як глава його кар’єри у Вотфорді завершилася» , – пише Романо.

З англійського Вотфорда Біліча було звільнено на початку березня. Раніше він також працював із Вест Хемом, Бешикташем, збірною Хорватії та іншими командами.

54-річний Славен Біліч вважається найекстравагантнішим тренером у світовому футболі. Його тіло прикрашене татуюваннями, у вусі носить сережку, любить покурити, має диплом юриста і, крім хорватської, вільно володіє англійською, німецькою та італійською мовами, розмовляє російською, турецькою та іспанською.

Завжди носить медальйон зі святим Антонієм Падуанським, а також іноді одягає медальйони із зображенням Івана Павла II та браслет із зображенням Богоматері.

Крім того, Славен грає на гітарі у групі Rawbau, заснованій у 2004 у місті Спліт.

У червні 2008 року Rawbau посіла перше місце у хорватському хіт-параді з піснею, яку Біліч написав спеціально для Євро-2008. Називається вона Vatreno Ludilo («Полум’яне безумство»). «Полум’яні» — це одне з прізвиськ збірної Хорватії.

До речі, на Євро-2008 головним тренером Хорватії був саме Біліч, команда дійшла до чвертьфіналу, де у серії пенальті програла Туреччині.