Український коментатор та журналіст Віктор Вацко в ефірі “Вацко on air” висловив свою думку щодо перенесення матчу “Шахтаря” та “Львова” першого кола УПЛ на 12-13 квітня.

“Шахтар” свій матч проти “Львова” переніс із дати, яку визначив справедливий сліпий жереб, коли йому грати було невигідно, на дату, коли “Шахтарю” грати буде вигідно.

Аутсайдери використовують багато футбольних хитрощів – поле не поливають, щоб м’яч повільніше ходив, розміткою зменшують розміри поля до мінімально допустимих. У суперника ж кращі, якісніші та швидші футболісти, які, розтягнувши оборону, краще використовують вільний простір.

Що робить “Львів”? Погоджується перенести матч проти “Шахтаря” з “нефонтанного” газону стадіону “Скіф” на якісний газон “Арени Львів”. Звісно, за кошти “Шахтаря”, який платить. Щоби технічні футболісти “Шахтаря” не мучилися на стадіоні “Скіф”, а кайфували від футболу на хорошому полі.

“Львів” все робить не на свій результат, а для комфорту суперника. І це в ситуації, коли восени вони взагалі могли отримати “Шахтар” втомленим між матчами Ліги чемпіонів та переїздами. Ось така гостинність від керівництва. Бракує тепер тільки хліб із сіллю в центральному колі поставити і всією командою просто розступитися подалі від власних воріт, нехай той багатостраждальний Траоре хоч у порожні заб’є пару м’ячів, якщо зможе.

Захоплююсь офісом “Шахтаря”, його наполегливістю, здатністю вирішувати навколофутбольні ситуації на користь своєї команди. І порівняйте, як це робить офіс “Львова”.

І єдине, що у цій ситуації нелогічно – це позиція УПЛ. Так, ліга абстрагується від відповідальності за перенесення матчів. Так, у регламенті прописано, що все це має відбуватися за згодою двох клубів. Але таке формулювання питання мене бісить найбільше. Одне з головних завдань ліги, що об’єднує 16 клубів, – створювати однакові умови для всіх. Хоча з іншого боку, все ж таки, об кого ці сильні та впливові витирають ноги – мовчать, усіх влаштовує. Подобається бути “терпилами”? Будьте”, – сказав Вацко.