Челсі нарощував борги ще до двох шалених трансферних вікон нового власника Тодда Бьолі.

Лондонський клуб на офіційному сайті опублікував фінансову звітність за сезон 2021/22, який завершився 30 червня 2022 року.

Чисті збитки клубу за цей період склали 121,3 млн фунтів або майже 140 млн євро, яких би вистачило на умовні два трансфери Михайла Мудрика. Нове керівництво бачить головну проблему у санкціях, якими “обклали” клуб у березні минулого року через Романа Абрамовича. Тоді Челсі на кілька тижнів заборонили торгівлю квитками та клубною продукцією, підписувати контракти з новими спонсорами, що завдало чималої фінансової шкоди.

Загальний оборот клубу все ж збільшився з 434,9 млн фунтів до 481,3 млн завдяки поверненню фанатів на трибуни після пандемії коронавірусу. Трансфери на ситуацію майже не вплинули – упродовж сезону 2021/22 Челсі витратив 118 млн фунтів на нових гравців і перепідписання контрактів, але й заробив 123,2 млн на продажах (Абрахам, Зума, Томорі, Геї тощо).

Лондонці підкреслюють, що навіть з такими збитками виконують усі фінансові вимоги УЄФА та АПЛ. Вже за часів правління Бьолі Челсі лише на трансфери витратив “чисті” 490 млн фунтів.