У першому турі Казахстан вдома поступився Словенії, а Данія з невеликими проблемами, але все ж таки обіграла Фінляндію. Тепер команди зустрілися в першому в історії двобої у рамках кваліфікації на Чемпіонат Європи. Раніше вони чотири рази грали у відборі на Мундіалі (2006, 2018) і в усіх випадках данці святкували перемогу.

Кваліфікація Чемпіонат Європи-2024

Група H, другий тур.

Казахстан – Данія 3 : 2

0 – 1. Хьойлунд – 21.

0 – 2. Хьойлунд – 36.

1 – 2. Зайнутдінов – 73-пен.

2 – 2. Тагіберген – 86.

3 – 2. Аймбетов – 89.

Вил: Аймбетов (90+6) – друга жовта картка.

Расмус Хьойлунд у першому матчі відбору оформив хет-трик у ворота Фінляндії, а сьогодні відзначився дублем на полі Казахстану. “Новий Холанд”, як його охрестили за манеру гри та гольове чуття, забив два ще в першому таймі. Расмус спершу відгукнувся на дальній пас К’яера та перекинув голкіпера, а потім зіграв на добиванні після хаосу в чужому штрафному. У Хьойлунда 5 голів у кваліфікації, він лідер бомбардирських перегонів.

Однак цього Данії виявилося мало для перемоги. Гості провалили кінцівку зустрічі та дивом програли. За 20 хвилин до фінального свистка казахи скоротили відставання завдяки пенальті – забив Зайнутдінов. Продовжив камбек Тагиберген. Капітан Казахстану пальнув здалеку під поперечину в стилі Маліновського і зрівняв рахунок. На останніх хвилинах господарі вирвали сенсаційну перемогу! Аймбетов замкнув подачу на дальню стійку!

Казахстан набрав перші три очки у кваліфікації та піднявся на 4 місце групи. У Данії стільки ж балів, але півфіналісти Євро-2020 йдуть другими завдяки кращій різниці голів.