Паузу в чемпіонаті «жовто-чорні» заповнили спарингом з представником Першої ліги України тернопільською «Нивою». Поєдинок завершився з рахунком 2:2. У складі «Руху» дубль оформив Ярослав Карабін.

Тренерський штаб львів’ян на чолі з Віталієм Пономарьовим на гру виставив дещо експериментальний склад. Підгурський та Веремієнко вийшли на позиції центральних захисників, Джефферсон розташувався зліва в обороні, а Руніч – справа в захисті. Одразу цілий ряд гравців не могли взяти участь в цьому поєдинку. Дідик, Роман, Лях, Слюбик, Холод, Кітела та Герета перебувають у розташуванні молодіжної та юнацької збірних України. Марко Сапуга та Остап Притула відновлюються після травм.

З перших хвилин «рухівці» заволоділи ініціативою на полі, але і «Нива» час від часу вибігала у небезпечні контратаки. А на 19-ій хвилині тернополяни несподівано вийшли вперед. Різник перехопив невдалу передачу від Паньківа і відправив м’яч у сітку – 1:0 на користь «Ниви».

Все ж за кілька хвилин підопічні Віталія Пономарьова відновили паритет. Соломон подав кутовий, м’яч після серії рикошетів потрапив до Карабіна. Ярослав з лічених метрів розстріляв голкіпера та зрівняв рахунок у грі.

Одразу по перерві «рухівці» могли виходити вперед. Климчук прийняв м’яч у карному майданчику тернополян та з розвороту пробив по воротах. М’яч пролетів в лічених сантиметрах повз стійку. А на 65-ій хвилині Джеферссон віддав зрячу передачу на Таллеса, який перебував у штрафній площі «Ниви». Бразилець першим ж дотиком пробив, але гостей від пропущеного голу врятував голкіпер.

А на 68-ій хвилині воротар тернополян Жупанський за межами карного майданчика зрізав Климчука, який вибіг із ним на побачення. Арбітр без вагань вилучив кіпера «Ниви». Згідно із домовленостями між командами, замість Жупанського місце у воротах зайняв інший голкіпер «Ниви».

Свою перевагу на полі «рухівцям» вдалось втілити у другий забитий м’яч на 74-ій хвилині. Альваренга помітив підключення правим флангом Руніча та віддав зрячу передачу на Василя. Руніч подав на Карабіна, Ярослав першим ж дотиком влучно пробив й таким чином оформив дубль у цьому матчі – 2:1.

Все ж останнє слово у грі було за гравцями «Ниви». Волохатий прийняв м’яч на лінії штрафної площі «Руху» та прицільно пробив у дальній кут. У підсумку, бойова нічия 2:2.

Товариський матч. «Рух» Львів – «Нива» Тернопіль 2:2 (1:1)

26 березня 2023 року. Винники, стадіон імені Богдана Маркевича.

Голи: Карабін, 32’, 74’ – Різник, 19’, Волохатий, 81’

Вилучення: Жупанський, 68’ (із правом заміни).

Рух: Паньків, Джеферсон, Підгурський, Веремієнко, Руніч, Довгий, Таллес (ГНП), Едсон, Соломон (Альваренга, 54’), Климчук, Карабін.