Голова правління мюнхенської “Баварії” Олівер Кан та спортивний директор клубу Хасан Саліхаміджич, узгодивши з президентом клубу Гербертом Гайнером, звільнення головного тренера Юліана Нагельсманна, пояснили причини такого рішення, повідомляє офіційний сайт клубу:

– Влітку позаминулого року ми підписали контракт із Юліаном Нагельсманном і були впевнені, що працюватимемо з ним на довгостроковій основі, оскільки Юліан поділяв наше прагнення грати в успішний і привабливий футбол. Але зараз ми прийшли до усвідомлення того, що сильні якості нашої команди, незважаючи на минулорічний чемпіонський титул Бундесліги, проявлялися все рідше. Після чемпіонату світу ми грали дедалі менш і менш успішно та привабливо, і це поставило під сумнів не тільки наші цілі в цьому сезоні, а й у майбутньому. Тому зараз ми відреагували саме таким чином. Від себе особисто та від імені “Баварії” хотів би подякувати Юліану та його тренерському штабу і побажати їм удачі в майбутньому, – зазначив Олівер Кан.

Разом із Нагельсманном, який працював у “Баварії” з літа 2021 року та виграв не лише чемпіонат Бундесліги, а й два Суперкубки Німеччини, залишать мюнхенський клуб і його асистенти – Діно Топпмеллер, Бенджамін Глюк і Ксав’є Земброд. А вже наступного понеділка гравці мюнхенців вийдуть на перше тренування під керівництвом нового тренера Томаса Тухеля, контракт із яким підписано до 30 червня 2025 року.

– Це було моє найскладніше рішення на посаді спортивного директора “Баварії”. У мене з першого дня були відкриті, довірчі та дружні стосунки з Нагельсманном. Шкода, що вийшло саме так, але після ретельного аналізу спортивного розвитку нашої команди, особливо з січня цього року, і з урахуванням досвіду другої половини попереднього сезону, ми ухвалили спільне рішення розлучитися з Юліаном. Дуже вдячний йому за все те, що він зробив для “Баварії”, і бажаю йому всього найкращого, – резюмував Хасан Саліхаміджич.